SYTYCD: de blessures houden niet op

Zondag was het alweer tijd voor de derde liveshow van So you think you can dance. Het lijkt wel alsof dit seizoen nú al zwaarder is dan vorig jaar. Na Lorenzo eist de zoektocht naar de populairste danser van Nederland en Vlaanderen namelijk alweer een tweede slachtoffer. Televizier's GJ Koojman heeft de details voor je...

Niet alleen de kijker bepaalt wie er naar huis gaan tijdens SYTYCD, ook de artsen hebben tegenwoordig een stem, zo lijkt het wel.

Ballroomdanseres Marleen brak op twee plekken haar teen tijdens de repetities en moest op doktersadvies haar plek afstaan aan de Belgische Saartje (die vorige week eigenlijk afviel).

Trainen
Maar de 23-jarige danseres geeft niet op! Ze vertelde me na afloop dat ze, mocht ze net zoals Lorenzo een wildcard krijgen voor volgend seizoen, keihard gaat trainen.

“Dan kan ik modern, hiphop, latin,jazz; ik ga er keihard voor trainen! Hopen dat ik dan niet weer een teen breek...”

Laatste show
Ondanks al het blessureleed moesten zeven koppels zich zondag opnieuw bewijzen met een nieuwe dansstijl. En dat ging niet iedereen goed af.

Louis en Evelien kregen van de jury kritiek op hun houding in de Slow Foxtrot, de Jive bleek technisch niet goed te zitten bij Bruno en Noi maar het hardste ging het er aan toe bij Saartje en Virgil.

Hoewel Saartje in minder dan 24 uur de dans moest aanleren, was het vooral Virgil die harde kritieken kreeg. Dan Karaty vertelde hem zelfs dat dit zijn laatste show zou moeten zijn!

Chemie
Helaas voor Dan waren de kijkers thuis het niet met hem eens en waren het uiteindelijk Noi en Bruno die hun spullen moesten pakken. Ik sprak ze na afloop en kwam erachter dat dit koppel eigenlijk veel meer chemie had dan dat je op TV zag.

Hadden jullie het verwacht eruit te liggen?

Bruno: Ja, we hebben gewoon een beetje pech gehad met de dansstijlen. Ik had graag nog m’n eigen stijl hiphop laten zien.

Noi: Het is super jammer, maar naast die twee meiden staan in de Dance For Your Life was al super, want het niveau is zó hoog. Het blijft balen, want je wil natuurlijk zo ver mogelijk komen in de wedstrijd.

Noi, wat heb je het meest geleerd van Bruno?

Bruno: Jong zijn!
Noi: Maar dat kon ik toch al?

Bruno: Zie je, dat doet ze toch goed haha?

Noi: Wat ik van Bruno geleerd heb, is dat ik af en toe m’n grote mond moet houden.

Heeft ze zo’n grote mond dan, Bruno?

Bruno: Nee? Dat moet ík wel nog leren van haar...
Noi: Bruno moet wat brutaler worden, inderdaad. Niet zo bescheiden en zichzelf verkopen!

Hoe bepalen jullie eigenlijk de muziek voor de Dance For Your Life?

Noi: Oh, da’s puur op gevoel. Ik stond in de discotheek en ik hoorde dit nummer. Dacht gelijk: “Wie IS dit? Oh, Beyonce? Heerlijk!” Dus toen heb ik gelijk die plaat gekocht en dus gebruikt vanavond. Ik had hem dit keer wel voor bereid want m’n vorige DFYL was bagger....
Bruno: De muziek kiezen is het moeilijkste, de choreografie komt dan wel. Ik ga gewoon door m’n computer heen en denk: dit is gaaf! Ik wilde origineel zijn en ben erg trots op m’n choreografie, uiteindelijk.

Welke vier dansers tippen jullie eigenlijk voor de finale?

Bruno: M’n leraar Michael en m’n partner Saartje. Zij moeten sowieso ver komen. Daarnaast Angelo en Els: prachtig! Ook Samuel was ik fan van, maar die ligt er al uit.
Noi: Ja, van Angelo en Els ben ik ook fan. Vooral van Els, vanaf het begin al en van Susanne eigenlijk ook. Michael ook. Ze zijn eigenlijk allemaal goede dansers op hun eigen manier.

Jullie inspireren heel veel kijkers thuis om ook te gaan dansen en audities te doen. Die fase hebben jullie al gehad. Wat voor tips hebben jullie voor die dansers?

Bruno: Doe je eigen ding. Vraag veel mensen om je heen wat ze van je audities vonden. En met een progamma als SYTYCD moet je voorbereid zijn op al die andere stijlen die je gaat krijgen.

Noi: Presenteer jezelf. Je kan supergoed zijn, maar als je de mensen die naar je kijken niet boeit dan houdt het snel op.

Reageren