SYTYCD: de eerste afvallers

Na al het drama van de afgelopen week, was het gisteren gewoon weer tijd voor keiharde dansprestaties bij So you think you can dance (SYTYCD). De Top 16 van dansers moest flink aan de bak om de kijker en de jury tevreden te stellen, en dat zorgde voor een spannende uitzending voor iedereen die van dansen houdt.

De jury van SYTYCD (foto) was dit keer niet lief. Met kritieken als "Denk ik dat hier de winnaar van SYTYCD staat? Nee!" werd duidelijk dat bij juryleden Jan Kooijman en Dan Karaty de lat redelijk hoog ligt. Televizier’s GJ Kooijman zat in de studio en praat je bij!
 
Winnaars en verliezers
Koppels Siobhan en Kris en Angelo en Els gingen er uiteindelijk met de beste kritieken vandoor, na hun moderne dans en Quickstep. Marleen en Virgil zaten hen op de hielen, en hun hip-hop lyrical kreeg flink wat jurycomplimentjes... alleen ook wat opbouwende kritiek.

synchroon
Bruno en Noy kwamen er wat minder goed vanaf bij de jury: er werd vooral gehamerd op het feit dat de twee Belgische dansers niet synchroon dansten! Gelukkig kregen ze wel genoeg stemmen van het publiek, wat helaas niet het geval was voor Louis en Evelien, Samuel en Suzanne en Michael en Saartje.

Het laatste koppel kreeg lovende kritieken voor hun moderne dans, maar helaas moesten zij dus ook voor de tweede keer een Dance For Your Life doen, waarin ze moeten knokken voor hun bestaan in het programma.
 
Live ondertiteling
Na het juryberaad (een onderonsje van de drie juryleden, achter gesloten deuren) was het tijd voor de uitslag.

Als je gekeken hebt, heb je gezien dat Dan’s ondertiteling iets te snel verklapte dat Saartje naar huis ging. Hoe kan dit als de show live is? simpel: de show begint in de studio een paar minuten eerder dan op TV, zodat medewerkers van het programma snel de uitspraken van de Engelstalige Dan kunnen ondertitelen. Helaas was die persoon dus iets te snel, deze week...
 
Ook Samuel moest uiteindelijk z’n spullen pakken. Na afloop sprak ik de twee kandidaten, terwijl ze nog huilend en afwezig hun spullen waren aan het pakken.
 
Had je het verwacht?
Samuel: Om eerlijk te zijn, nee. Ik heb alles gegeven om de Broadway-dans goed te brengen al is het totaal m’n stijl niet. En we kregen toch goed commentaar van 2 juryleden. Ik had m’n Dance For Your Life goed voorbereid maar m’n 2 tegenstanders waren technisch een stuk beter, helaas.

Saartje: Ik voelde het wel aankomen dat ik moest vertrekken. Ik had minder tijd voor m’n Dance For Your Life. Die was daardoor niet perfect en was zelf ook niet tevreden. Ben wel trots dat ik zo kon eindigen met goede jurycommentaar en enthousiaste reacties van het publiek.
 
Wat heb je het meest geleerd van je partner?
Samuel: Suzanne heeft me zeker geholpen met Broadway qua expressie, kracht en beweging. We hebben goed samengewerkt.

Saartje: Vooral techniek.Michael leerde me bijvoorbeeld hoe ik m’n benen beter kan uitdraaien en m’n leningheid kan trainen. Dingen die ik totaal nog miste als danser!
 
Wie denk je dat er gaat winnen?  
Samuel: Dat vind ik moeilijk om te zeggen. Iedereen verdient te winnen van de laatste 14.

Saartje: Els en Angelo! Hoewel ik Bruno en Michael ook wel de finale zie halen. Ik ken hun al langer en ben supertrots dat zij het zo ver geschopt hebben!

Reageren