SYTYCD: Evelien

Dit 23-jarige 'grijze muisje' werd vorige week eindelijk bestempeld tot een podiumbeest. Haar ontwikkeling tijdens het progamma vond de jury het meest indrukwekkend. En hoewel ze uitblonk in haar eigen stijl modern, liet ze vorige week zien dat ze zeker haar mannetje staat in een hiphop choreografie. Maar overleeft ze het nog met ZES dansen deze week? Dat en veel meer lees je in het interview wat Televizier's GJ Kooijman met haar had.

Je zit bij de laatste vier. Gefeliciteerd!

Evelien: "Ongelooflijk! Ik had het nooit durven dromen dat ik hier zou mogen staan, maar ik sta er. Het moet nog even doordringen, denk, ik."

Hoe zit het met de zenuwen?

"Het valt nog mee. Ik ben nog teveel aan het nadenken over de choreografieën, dat ik nog niet echt tijd heb gehad om zenuwachtig te zijn."

Hoeveel uur hebben jullie eigenlijk om een dans te oefenen?

"We doen deze week drie koppeldansen, twee groepschoreo's èn we moeten nog een solo maken. Op dinsdag hebben we 2,5 uur per koppeldans en op woensdag ook nog drie uurtjes. Maar we zijn er 24 uur mee bezig. Zelfs als we er niet voluit mee bezig zijn, zijn we in ons hoofd bezig om het te herhalen om het toch maar te kunnen blijven onthouden."

Slaap en eet je nog wel genoeg?

"Ik heb een slaaptekort nu, dat merk ik wel nu. Ik drink genoeg Cola Light en eet genoeg om energie te krijgen, haha."

Zondag dansen jullie ook weer met alle negentien kandidaten. Hoe is dat om iedereen weer terug te zien?

"Ja, super. Het is wel even wennen: het was tijdens de repetities eerder deze week heel rustig. Zij zijn allemaal wel uitgeslapen en actief maar daar krijg ik genoeg energie van."

De jury vond jouw ontwikkeling tijdens het progamma het grootst van alle finalisten. Hoe voelt dat?

"Dat is een ongelooflijk gevoel. Ik voel het zelf ook dat ik aan het groeien ben en dat het steeds beter gaat. Maar om dat van de jury te horen."

Waar ben je volgens jezelf het meeste in gegroeid, sinds de liveshows?

"Toch wel qua emotie. Om het te kunnen beleven en overbrengen naar de mensen, daar heb ik het meeste in geleerd."

SYTYCD Evelien Evelien | (Screenshot RTL)

Ook jij hebt het plezier gehad om met beide heren te mogen dansen. Wie is er beter: Michael of Angelo?

"Alle twee even goed. Op een andere manier misschien, maar het zijn allebei schitterende partners om mee te dansen. Ze willen er allebei echt voor gaan, hebben een supergoede techniek, sterke inleving; ze zijn allebei echt fantastisch."

Nu staan er drie Vlamingen en een Nederlander in de finale. Ben je daar nu extra trots op?

"Ja, absoluut want België is toch wel een klein landje. Dat is toch wel een fijn gevoel om te weten dat er drie Belgen zijn en maar één Nederlander. Dat hebben we goed gedaan."

Bang dat de Nederlanders nu om die reden speciaal op Angelo gaan stemmen?

"Ja, het zou zeker kunnen. Ik zou het Angelo zeker gunnen om te winnen, hij heeft het super gedaan en is een schitterende danser. Maar ik denk niet dat het een strijd tussen Nederland en België wordt."

Wat doet jouw achterban deze week om extra stemmen te scoren?

"Ze flyeren veel en ze verkopen dingen zodat ze extra beltegoed kunnen kopen om te stemmen. Ik hoorde ook dat ze zondag de finale met zijn allen op groot scherm gaan kijken."

Als je wint, wat ga je dan met de prijzen doen?

"Vooral die opleiding benutten. Ik wil nog beter leren dansen en een plekje vinden in de danswereld. Zo veel mogelijk presteren en genieten van het dansen."

Waarom moet jij winnen?

"Omdat ik zo gegroeid ben tijdens dit programma en dat zou echt een bekroning zijn op al mijn werk om dit programma te mogen winnen. Niemand had het verwacht en daarom zou het echt geweldig zijn om te winnen."

Reageren