SYTYCD: Michael

Deze uit Vlaanderen afkomstige 'menselijke origami' van 22 begon SYTYCD niet erg sterk. De eerste drie weken belandde hij met het minste aantal stemmen steeds bij de laatste drie. Gelukkig zag de jury wel zijn talent, en de kijker ook, want ook hij haalde glansrijk de finale. Maar daar moest hij wel hard voor werken. Heeft hij vertrouwen in de show van zondag?

Jullie staan met drie moderne dansers in de finale. Ben je daar trots op?

Michael: "Ja, het laat ook nog eens zien dat technische dansers belangrijk zijn en alle stijlen aankunnen. Dus aan alle dansers: techniek is belangrijk, hahaha."

Je hebt uiteindelijk de meeste danspartners versleten tijdens de liveshows en belandde ook meerdere malen in de bottom three. Hoe blij ben je dan dat je die finale haalt?

"Super, ik had nooit verwacht die finale te halen. Het is geweldig om dan elke week door te gaan en dat geeft mij nog meer moed om te zeggen: 'Kom op, je moet verder want mensen willen je verder zien gaan!"

Kun je uitleggen wat het verschil is tussen Els en Evelien qua partner?

"Els is iemand die heel hard werkt, heel perfectionistisch en het gaat ook nooit goed zijn. Dus ze kan nooit zeggen dat iets goed was, je moet het er echt uittrekken of je het goed gedaan hebt. En dan zegt ze: 'Het was okay…’. Evelien is een heel vrolijk meisje, die al stijlen aankan. Ze pikt alles heel snel op en ik werk ook heel graag met haar. Met allebei eigenlijk."

Je danst deze week met Angelo een HipHop Fast. Gaat dat lukken?

"Ik had op zich wel een ‘moderne battle’ willen doen, maar ik ga het gewoon rocken. Ik had met hem sowieso het liefst in de finale gestaan. Hij is een hele goed danser, kan alle stijlen aan en is een tof persoon. Ik heb echt een band gekregen met hem, we zijn echt vrienden geworden door de competitie."

Je moet drie koppeldansen doen deze week. Over welke ben je tot nu het meest onzeker?

"Die HipHop Fast met Angelo. Dat is natuurlijk niet echt mijn stijl, even wennen weer. Het is een moeilijk hiphop stuk en Angelo is natuurlijk beter, dus ik moet zorgen dat ik op zijn niveau terecht kom. Dat is nog even bijbenen."

SYTYCD Michael Michael | (Screendump RTL)

Wat heb je het meest geleerd bij SYTYCD?

"Veel kwam van de choreografen. Die zijn echt professioneel en ik weet niet of ik ooit nog met zulke professionals mag werken. Dat hoop ik natuurlijk van wel. Ik heb echt geleerd om het beste uit mijnzelf te halen bijvoorbeeld met hiphop en de quickstep. Ik werd vergeleken met een paard, dat is natuurlijk minder plezant. Maar dan leer je het toch. Dat ga ik het meest missen: in korte tijd zoveel bijleren"

Maar jullie konden nu al twee weken niet naar huis, wat heb je het meest gemist thuis?

"'s Avonds op de bank rustig zijn en lekker een filmpje of serie kijken. Zeker nu in Amerika alle series weer begonnen zijn en ik kan niets meer volgen. Maar ik geef het er graag voor op."

Welke series kijk je dan vooral?

"Heel veel: Desperate Housewives, Heroes, SYTYCD US , Gossip Girl; alles eigenlijk!"

Ook jouw achterban is natuurlijk bezig geweest om stemmen te scoren. Heb je enig idee hoe?

"Ze zijn druk wezen flyeren zoals je al zag in de show. Daarnaast hebben ze een flashmob georganiseerd in het station met mensen die mij steunen om het publiek eraan te herinneren dat ze op mij moeten stemmen. Dat vond ik echt super. Ik heb het resultaat nog niet gezien, maar ben wel benieuwd!"

Mocht je winnen, wat ga je dan met die dansopleiding en het prijzengeld doen?

"Als ik win? Uitgeven, haha! Nee, sparen denk ik. Een danscarrière is zoals die van een topmodel: heel kort en weinig eten. Dus lekker sparen totdat ik kreupel loop van al die lenige bewegingen die ik doe. En als ik naar Amerika mag, daar heb ik nog niet bij stil gestaan waar ik heen wil."

Waarom moet jij winnen?

"Ik ben een allround danser, ik geniet er ook van en het is gewoon een super ervaring Ik hoop dat mensen dat kunnen zien en het mij ook gunnen om te groeien door naar Amerika te gaan en met bekende mensen te dansen."

Reageren