SYTYCD start met vallen en opstaan

De eerste liveshow van So you think you can dance is niet geheel vlekkeloos verlopen. Kandidaat Lorenzo kwam tijdens zijn moderne dans verkeerd neer, met als gevolg dat zijn knie uit de kom ging. Heb je het gemist? Televizier's GJ Kooijman was erbij en praat je bij.

Als om half acht de ‘Top 18’ van kandidaten voor het eerst voor het publiek verschijnt om een groepsdans aan het begin van de Resultshow op te nemen (omdat ze zich anders te vaak moeten omkleden tijdens de live uitzending), gaat het publiek meteen helemaal los.

Live ondertiteling
Niet gek, want de aanwezige fans en familieleden van alle kandidaten zijn net zo gespannen als de deelnemers zelf. En dat wordt alleen maar erger als de live-uitzending dan écht begint.Live? Nou ja, het scheelt een paar minuten. De echte show begint namelijk al iets vóór acht uur, omdat jurylid Dan Karate ondertitelt moet worden en de ondertitelaars de kans moeten krijgen om hun teksten goed te tikken. Maar daar merkt de kijker weinig van. Alles gebeurt live en in één ruk door. De val
Dat merken de aanwezigen in Studio Baarn vooral tijdens het laatste optreden van de avond. Na goede optredens en harde kritieken voor kandidaten zoals Michael, Saartje, Evelien en Virgil is het tijd voor publieksfavoriet Lorenzo en de Belgische Oona.

De twee kampten allebei eerder al met blessures: Oona liep een gekneusde rib op en Lorenzo kneusde tijdens z’n auditie een teen. Maar helemaal genezen begint het koppel aan een indrukwekkende moderne dans. Totdat Lorenzo springt, neervalt… en niet meer opstaat.


Paniek

Iedereen verwacht dat het bij de act hoort, tot Lorenzo het opeens uitschreeuwt van de pijn. Dan pas heeft ook partner Oona door dat het goed mis is. De act wordt stilgelegd en presentatoren Dennis en An (foto) rennen er op af en ontfermen zich over de 19-jarige danser uit Rotterdam.

Terwijl de kijker thuis een reclameblok krijgt voorgeschoteld, komt ook jurylid Jan Kooijman het podium opgesneld om met zijn dansers-oog naar de blessure te kijken. Het blijkt serieus te zijn: de knie van Lorenzo is uit de kom.


Jury-oordeel
De danser wordt naar achteren getild door Dennis en twee crew-leden. Familieleden, die het gebeuren van dichtbij konden zien, blijven geschrokken naast het podium staan. Een huilende Oona blijft achter met presentatrice An.

De realiteit is echter hard: the show must go on. Als de Top 18 weer op het podium verschijnt, is het duidelijk dat alle kandidaten flink geschrokken zijn. Maar er moeten toch echt twee kandidaten afvallen. Afvallers
Gelukkig krijgen Oona en Lorenzo genoeg stemmen van de jury! Uiteindelijk stuurt de jury na een spannende ‘dance for your life’ de kandidaten Rubien en Pablo naar huis. Volgende week dansen hun partners Michael en Saartje (die al jaren les krijgt van Michael) dus samen als nieuw koppel. Of Lorenzo ook meedanst, aanstaande zondag, is nog onduidelijk. We houden je op de hoogte!

Reageren