SYTYCD: steeds meer afvallers...

Zondagavond werd er bij So you think you can dance weer hard gestreden voor een plek in de top tien. Gelukkig geen blessures, maar wel weer harde woorden van de jury voor een aantal kandidaten. Televizier.nl's GJ Kooijman zat er weer bij en sprak na afloop met onder andere de afvallers Virgil en Saartje!

Deze week was de laatste week dat de jury de touwtjes in handen had en dat was te merken. Een aantal kandidaten kreeg commentaren als “Je ontwikkeling is niet goed genoeg”, “Je danst te stijf” en “Ik miste de kracht" naar hun hoofd geslingerd. Gelukkig was de jury wel te spreken over koppels als Shiobhian en Kris, Oona en Remy en 'alleskunners' Els en Angelo.

Na een spannende Dance For Your Life moesten uiteindelijk Saartje en Virgil de danswedstrijd verlaten. Maar gelukkig dit keer geen tranen achter de schermen als ik de twee dansers spreek

Hoe voelt het om eruit te liggen?

Virgil: Ik ben er gewoon cool mee. Er zijn heel veel goede dansers afgevallen, betere dansers zelfs. Ik zat bij de twaalf populairste dansers van Nederland en België. Ik doe gewoon mijn ding. Er zitten mensen bij die dansopleidingen gevolgd hebben, dus het is terecht.

Saartje: De klap kwam iets minder hard aan dan de eerste keer. Ik had het ook wel zien aankomen, met twee technische sterke dansers als Oona en Evelien naast me. Dan snap ik de keuze van de jury. Maar ik ben blij dat ik m’n ding heb kunnen doen. Mijn headspin bijvoorbeeld. Die heeft heel Nederland en België gezien, dus ik ben blij dat ik zo kan vertrekken.Even voor Virgil, je kreeg redelijk hard commentaar de afgelopen twee weken. Heeft je dat extra gemotiveerd om te knallen deze week?

Virgil: Ik heb gewoon keihard mijn best gedaan en vond zelf dat het al beter ging dan vorige week. Ik ben tevreden.

Jullie mochten vorige week week voor de tweede keer naar een filmpremiere. Hoe was dat?

Saartje: De This is it-premiere was super! Ik was erg blij dat ik terug mocht komen om dat nog mee te maken. Al die camera’s, journalisten, bekende Nederlanders; super!
Virgil: De film was keihard. Als die concerten door waren gegaan, had geen enkele artiest er aan kunnen tippen.

Kandidaat Timor, uit seizoen 1, mocht natuurlijk bij Michael Jackson dansen. Bij welke artiest zou jij volgend jaar wel willen dansen?

Saartje: Mijn favoriete artiest is toch wel Ciara. Ik vind dat ’n prachtige vrouw, die kan supermooi zijn en supergoed dansen. Voor mij zou het echt een eer zijn om bij haar te mogen dansen. Dus we gaan er alles aan doen om die wens in vervulling te laten gaan!

Nu gaat SYTYCD vanaf komende zondag elke week de partners wisselen. Als jullie nog ’n week hadden mogen blijven; met wie hadden jullie dan willen dansen?

Virgil: Mij had het niet uitgemaakt. Ik zei al vantevoren: “Iedereen is goed", dus mij interesseert het niet.
Saartje: Met Angelo. Hij is toch wel een van de sterkste jongens, dat was wel leuk geweest. Maar ja, het mag niet zo zijn...

Gelukkig zijn juryfavorieten Els en Michael wel door. Ook zij kregen de vraag wie zij de komende liveshows nog willen dansen.

Michael: Met Els. Zij is echt een supergoed persoon, krijgt goede commentaren en is sterk in alle stijlen. Ik heb ook een goeie band met haar, dus ik hoop op Els!
Els: Dat maakt mij niet uit op zich. Ik denk zolang het iemand is die net zo gemotiveerd is en een even harde werklust heeft als ik, want ik ben nogal een Pietje Precies. Het zou wel tof zijn als het ook zo’n iemand is, zodat we keihard kunnen gaan werken.

Reageren