SYTYCD: stil van verbazing...

Met nog tien kandidaten in de race was het zondagavond spannend bij So you think you can dance. Naast een nieuwe danspartner moesten de kandidaten het ook nog eens zonder het vangnet van de jury doen: vanaf nu tellen alleen nog de stemmen van de kijker. Televizier's GJ Kooijman praat je bij!

Voor een aantal kandidaten die de afgelopen vier shows hadden overleefd, was het zondag voor het eerst dat zij met een nieuwe partner moesten dansen. Dat ging niet overal even goed.

Negatief
Oona en Louis kregen bijvoorbeeld van jurylid Dan Karaty te horen dat zij alle sex en fun uit de Mambo hadden gesloopt'. Maar gelukkig was de jury niet alleen maar negatief.

Angelo en Susanne werden uitgeroepen tot 'beste optreden van dit seizoen' en Kris en Els kregen veel lof voor de moeilijke Poppin' choreografie. De Belgische Els kreeg zelfs van Jan Kooijman te horen dat hij denkt dat zij gaat winnen!

Verbazing
Na vijf choreo's en tien spannende solo's was het tijd voor de uitslag. Als bekend wordt dat Shiobian de dame is die SYTYCD moet verlaten, valt de hele zaal van verbazing stil. Niemand had zien aankomen dat de danseres, die eerder op de avond nog te horen kreeg dat ze bij de allerbeste kandidaten van dit seizoen hoort, naar huis toe moest.

Ook bij de heren krijgt er iemand slecht nieuws: Louis moet helaas zijn spullen pakken. Maar gelukkig zijn de twee kandidaten alweer in een goede bui als ik ze na afloop spreek:

Hadden jullie verwacht af te vallen na je dansen vanavond?

Louis: "Weet je, ik verwacht helemaal niets als ik daar sta. Het is een spel, het is televisie, dus alles kan."
Shiobian: "Van Louis had ik het ook niet verwacht. Van mijzelf ook niet, eigenlijk."
Louis: "Ik ook niet."

De zaal viel opvallend stil toen je afviel, Shiobhian. Wat doet dat met je?

Shiobian: "Ik heb er daarom wel meer vrede mee, denk ik. Omdat de jury en het publiek het er duidelijk niet meer eens waren. Maar het is zoals het is..."

Waren jullie wel tevreden over de dansen van deze week?

Louis: "Ik had de mambo, een superfeestje. De groepschoreo was ook gaaf deze week."
Shiobian: "Ik heb het naar mijn zin gehad. Kris en ik hebben ons ding gedaan! "

Jullie hebben allebei flink wat haarstijlen gehad, zelfs meerdere kapsels tijdens èèn show. Leg eens uit waarom?

Shiobian: "Ik was natuurlijk eerst een geisha en toen weer gewoon lekker een indo, een peanut, dus dan moest het weer even worden gefikst, haha!"
Louis: "We hadden natuurlijk de mambo, dus die afro paste daar lekker bij. Vandaar dat ik dacht: ik maak het weer los."

Wat zijn jullie plannen voor de toekomst?

Louis: "Ik danste al bij de Dolly Dots, Gerard Joling, de Toppers. Wij zitten allebei in het freelancewereldje. Dus dat doen we al..."
Shiobian: "De reden dat we hier zitten, is dat we in Nederland al alles deden en dat we graag naar het buitenland willen gaan."

En bij wie zouden jullie dan willen dansen?

Shiobian: "Michael Jackson gaat een beetje moeilijk, alhoewel; misschien iets met Thriller, haha. Ik ben wat dat betreft best commercieel. Justin mag best bellen..."
Louis: "Amerika is voor mij een droomwereld. Ik kan daar twee kanten op: Ik kan of met mijn moderne dans verder of lekker commercieel hiphop gaan doen. Daarom wil ik naar Los Angeles, omdat het mijn veelzijdigheid lekker aanvult."

Voor welke kandidaat gaan jullie de telefoon pakken nu je er zelf uitligt?

Shiobian: "We hebben niet zoveel kunnen werken, omdat de show zoveel tijd eist, dus smsen kan ik niet zoveel, haha."
Louis: "Ik vind Els een geweldige danseres. Ik zeg het al sinds het begin: ik hoop dat zij nummer één wordt. Zij heeft zo ontzettende passie voor dans. Iedereen heeft passie voor het dansen, maar bij haar voel ik het echt. En dat mijn mannetje Angelo ook maar ver mag komen."
Shiobian: "Daar sluit ik me helemaal bij aan!"

Hier zie je Shiobian nog één keer dansen:


Of Els en Angelo uiteindelijk ook die finale halen, zoals veel mensen voorspellen, dat hangt af van jouw stem. Dus kijk zondag naar So you think you can dance om te zien of jouw favoriet doorgaat.

Televizier.nl
Maar kom middags ook eerst even langs Televizier.nl, want dan lees je hier wat gastjurylid Jim Bakkum over de show van afgelopen week te zeggen had. Daarnaast leggen Evelien, Els, Louis en Shiobiad uit hoe het eraan toe gaat als de dansers door de week even niet in beeld zijn. Want hoe vaak zien ze hun familie bijvoorbeeld? Dat lees je zondag!

Reageren