SYTYCD: Veel tranen bij tweede liveshow

De tweede liveshow van So You Think You Can Dance bracht zondag veel tranen met zich mee. Met emotionele routines van onder anderen Anna en Juvat en het persoonlijke verhaal van Meysam hing er een beladen sfeer in Aalsmeer. Reporter GJ Kooijman nam een kijkje achter de schermen.

"Een beetje teleurgesteld voel ik me wel, maar het is echt geweldig geweest", zegt afvaller Rebecca na afloop in een lege studio. "Ik ben vooral bezig geweest met genieten en als dat niet is overgekomen op de kijker, is dat jammer."

Niet alleen Rebecca en Michiel waren na afloop van de liveshow emotioneel. "We zijn echt weer twee kinderen kwijt", verzucht presentator Dennis Weening. "Het wordt niet makkelijker na al die seizoenen."

Het vuur kwijt
Collega An Lemmens beaamt dat. "Dit jaar zeiden we tegen elkaar dat we ons zouden vermannen en sterk zijn als er mensen afvielen, maar elke keer zijn we toch weer van slag."

Het is moeilijk dit jaar, vindt ook jurylid Jan Kooijman. "Ik heb met alle dansers wel iets, maar we moeten door. We hebben nog wel even gediscussieerd, maar uiteindelijk stuur je toch iemand naar huis die iets goed kan. Rebecca vond ik echt een sterke danseres, maar ik denk dat zij nadat ze vorige week bij de laatste drie zat, het vuur al is kwijtgeraakt. Dat is jammer, want je moet er altijd in blijven geloven."

Heftig verhaal
De Afghaanse Meysam vertelde tijdens de uitzending dat zijn vader en broer door de Taliban werden vermoord. Het heftige verhaal maakte diepe indruk op Dennis Weening. "Ik heb vanavond een van de meest emotionele aankondigingen ooit moeten doen. Het verhaal van Meysam is echt heftig. Omdat hij het zo nuchter vertelde, kwam het extra hard bij me aan."

Gelukkig is er ook genoeg lol achter de schermen. Dennis en An zijn zwaar verslaafd aan het spelletje Wordfeud en zitten wanneer het maar kan met hun telefoons in de hand om tegen elkaar te 'scrabbelen'. "Dennis heeft me net weer verslagen!", roept An. En voordat we haar nog een vraag kunnen stellen, stuift ze samen met Dennis weg om een nieuwe ronde te spelen.
Reageren