T.R. over Grey's anatomy

Spoiler alert: alleen verder lezen als je helemaal bij bent met Amerika en de vijfde seizoensfinale van Grey's anatomy al hebt gezien!

Vorige week bracht onze TV-expert Gerrit-Jan Kooijman al het nieuws dat T.R. Knight, alias George O'Malley in Grey's anatomy, de ziekenhuisserie definitief verlaat. Nu heeft de acteur voor het eerst openlijk gesproken over zijn vertrek bij Grey's.

Op sterven
In de finale van de seizoen 5 liggen zowel de aan kanker lijdende Izzie (Katherine Heigl) als een verminkte en volledig onherkenbare George (T.R.) op sterven. Beiden worden gereanimeerd, maar daar blijft het bij: de kijker blijft aan het einde van de aflevering achter met de prangende vraag: wie redt het wel en wie niet? Allebei? Of geen van beiden?

Dankbaar
Inmiddels weten we zeker dat George het dus niet redt (Izzie's lot lijkt een stuk gunstiger te zijn, maar is nog niet officieel bevestigd). Tot groot verdriet van de fans en zoals hij zelf zegt, ook een beetje van T.R: "Het besluit om Grey's te verlaten is me zwaar gevallen. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik deze rol zo lang mocht spelen en ga de geweldige cast en crew ongelooflijk veel missen."

Fans, bedankt!
De acteur gaat verder: "Ik wens iedereen het allerbeste en wil bij deze ook alle fans bedanken voor hun jarenlange steun aan de serie." T.R. benadrukt daarnaast nog maar eens dat er van enige wrok tussen hem en het brein achter de serie, Shonda Rhimes, geen sprake is.

Toekomst
Een officiële reactie van de scenarioschrijfster lijkt dat te bevestigen (al weet je natuurlijk nooit hoe het écht zit): "Ik denk dat ik voor de hele Grey's spreek als ik zeg dat we T.R. veel succes wensen in de toekomst. Hij is een getalenteerd acteur en bovenal een fantastisch en aardig persoon, die we allemaal bewonderen."

Reageren