Talent TV

TV kijken is heerlijk. Vooral op donkere winterdagen wanneer het buiten koud en regenachtig is. Ook kun je je verheugen op nieuwe afleveringen van 'oude' programma's, veel films én totaal nieuwe programma's.

Toch is er een minpuntje: we hebben een overdosis talentenjachten. Elke keer geven duizenden mensen zich op, en miljoenen mensen kijken ernaar. Ik ben daar één van. Audities kijk ik niet, maar op de één of andere manier kijk ik toch vaak naar die liveshows.

Zou het komen omdat er veel over wordt gepraat of omdat alle bladen er vol mee staan? Ik weet het niet, maar ik ben vast niet de enige. Toch zijn we toch echt téveel op zoek naar talent. Waarom maken de omroepen niet één grote talentenjacht?

Dan is meteen het 'probleem van de concurrentie' voor een groot deel opgelost en hoeft Wendy (van Dijk) niet zielig genoemd te worden vanwege tegenvallende kijkcijfers. En hebben 'diva's' Geer en Goor ook een probleem minder om met elkaar over te kibbelen.

Nog zoiets: reclames. Op zich helemaal niet erg, maar wanneer je net lekker 'in' een serie zit en plotseling Joop Braakhekke met zijn neus boven de wc-pot ziet hangen... Nee bedankt, dat sla ik liever over.

Gelukkig zijn er ook nog genoeg leuke reclames, zoals 'Goeiemoggel'. Oké, die mag dan van '2008' zijn: léuk is hij wel.

Maar eerlijk is eerlijk: hoeveel talentenjachtaudities en irritante reclames mij dit jaar ook zullen storen: mijn goede voornemen ga ik halen! Want in 2009 kijk ik minstens zoveel TV als in 2008.

Reageren