Talloze series in running voor Emmy

De nominaties voor de jaarlijkse Emmy awards, de belangrijkste tv-prijzen van de Verenigde Staten, zijn bekend. Naar nu blijkt, is het tv-zender Comedy Central die opvallend goed kan gaan scoren. Meerdere series en personages uit series die bij de zender worden uitgezonden, zijn genomineerd. Daarnaast staan veel series die ook (al) in Nederland te zien zijn op de lijst.

In de categorie Beste comedyseries zijn van de zeven nominaties maar liefst vijf series genomineerd die exclusief op Comedy central worden uitgezonden.

Nominatiemonopolie
Naast The Office, 30 Rock en Weeds is ook de nieuwe aanwinst van Comedy central, Entourage, genomineerd, zo liet Comedy central weten. Nog opvallender is de vijfde nominatie. Die is voor de animatieserie Family guy. Na The Flintstones is het daarmee de tweede animatieserie ooit om een Emmy-nominatie in de wacht te slepen.

Mad men
Voor de categorie Beste actrice in een comedy zijn (onder meer) Tina Fey uit 30 Rock en Mary-Louise Parker uit Weeds genomineerd. Voor Beste acteur zijn dat Steve Carell uit The Office en Alec Baldwin uit 30 Rock. En die laatste serie is sowieso goed bezig. De comedyserie heeft van alle Amerikaanse series de meeste nominaties voor een Emmy gekregen en maakt nu maar liefst 22 keer kans op een prijs. De recentelijk in Nederland bij de VARA gelanceerde serie Mad Men leidt de dramaseries aan met maar liefst zestien nominaties.

20 september
In de categorie beste comedyserie maken naast 30 Rock, Entourage, Family Guy, Flight of the Conchords, The Office, How I met your mother en dus ook Weeds kans. Bij de dramaseries zijn dat naast Mad Men ook Big Love, Damages, Breaking Bad, FX Networks, Dexter, House en Lost.

Op 20 september wordt bekend welk programma welke Emmy zal winnen!

Reageren