Tanja Jess en Lenette van Dongen scoren finaleplaats in Maestro

21 december 2012 10:34 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Volgende week gaat de finale van Maestro tussen Tanja Jess en Lenette van Dongen. De dames bleken te sterk voor rapper Kleine Viezerik.

Hij schopte het tot de laatste drie, maar uiteindelijk moest Kleine Viezerik het AVRO-programma verlaten in de een-na-laatste aflevering. De twee andere kandidaten hadden de dirigeerkunst beter onder de knie en konden rekenen op meer punten.

Tanja Jess 

Die kandidaten zijn Tanja Jess en Lenette van Dongen. De 45-jarige Jess stond voor ze aan Maestro meedeed nog nooit eerder voor een orkest, vertelde ze in een interview met Televizier.nl. Maar ze pakte de draad snel op en bemachtigde een finaleplaats.

Hilarisch

Lenette van Dongen (54) stond ons ook te woord en daarin noemde ze haar eerdere optredens ‘hilarisch’. Tegenwoordig neemt ze haar deelname aan Maestro een stuk serieuzer. Ze beheert nu de fijne kneepjes van het vak en doet volgende week zelfs een gooi naar de winst. 

Finale

De beslissende finale vindt plaats op donderdag 27 december. Dan wordt duidelijk wie van de acht BN'ers zich de winnaar mag noemen. De kandidaten die eerder afvielen zijn: Michiel Romeyen, Brecht van Hulten, Catherine Keyl, Wolter Kroes en Joep Sertons.

Meer over