Tanja Jess strijdt tegen Lenette van Dongen in finale Maestro

27 December 2012 13:23 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Een doodzenuwachtige Tanja Jess neemt het vanavond op tegen Lenette van Dongen. Ze zijn de twee finalisten van Maestro.

“Gisteravond kon ik niet slapen en nu ben ik alweer klaarwakker”, twitterde Tanja Jess vandaag. “Ik hoor alleen maar muziek in mijn hoofd. Toch wel spannend zo’n finale.” Gisteren stond ze ook al in gedachte voor het orkest: “Morgenavond voor de laatste keer de bok op, maar dan live.”

Playboymodel 

Volgens jurylid Dominic Seldis heeft de presentatrice ook al alle reden om zenuwachtig te zijn, want hij was wel de laatste die verwachtte dat Jess het zo ver zou schoppen. “Wie had gedacht dat een Playboymodelletje als Tanja Jess overeind zou blijven met Stravinski”, aldus Seldis. Toch heeft hij vertrouwen gekregen in de kandidate, waarvoor hij in de halve finale niets dan lof over had.

Lenette van Dongen 

Maar om te winnen moet Tanja eerst langs Lenette van Dongen zien te komen. Zij is de andere finaliste en is daar best trots op: “Ik loop met een grijns van oor tot oor die er drie dagen niet afgaat. Wat een eer om van ‘t fantastische orkest dit vertrouwen te krijgen.”

Tanja Jess of Tanja No 

De winnaar mag zich volgend jaar juni bewijzen tijdens het Festival Classique in Den Haag. Daar leidt de amateur-dirigent het Holland Symfonia voor een eenmalig optreden. Wie dat gaat worden bepaalt de kijker, die tijdens de live-uitzending kan stemmen op zijn favoriet. Tanja Jess: “Is het Tanja Jess of Tanja No vanavond? Of is het Le-net-wel of Le-net-niet? We zullen ‘t zien, vandaag 20.30 uur Nederland 1.”  

Meer over