'Te dik' fotomodel krijgt 65.000 euro toegewezen van rechter

Modellenbureau Elite Models moet 65.000 euro overmaken aan oud-winnares van Holland's topmodel, Ananda Marchildon. Het model kreeg geen klussen van het bureau omdat ze haar heupwijdte te fors vonden.

De maximale heupwijdte bij Elite is 90 centimeter en Ananda zit daar een paar streepjes boven. Maar omdat de hoofdprijs van Holland's next topmodel toch echt een contract ter waarde van 75.000 euro bedroeg, leek dat Ananda niet helemaal eerlijk. Ze had tenslotte nog maar voor 10.000 euro aan werk binnengesleept.

Studie
De rechter geeft Ananda nu gelijk. Elite moet dokken.Haar advocaat laat weten dat Ananda zeer opgelucht is. Deze week liet de 25-jarige (inmiddels) brunette weten dat ze haar fotomodellencarrière sowieso aan de wilgen gaat hangen. Ze is inmiddels maar weer aan een studie begonnen.

Geschikt
In RTL Boulevard zei Daphne Deckers, de presentatrice van Holland's next topmodel deze week nog dat zij Ananda nog steeds zeer geschikt vindt als model. Deckers vertelde dat ze de rechtszaak met meer dan gemiddelde belangstelling volgde.

Reageren