Te gek, die Tom

In de tijd dat Steven Spielberg's War of the Worlds (2005) uitkwam, was hoofdrolspeler Tom Cruise behoorlijk de weg kwijt. 2005 was het jaar van de roemruchte 'bankscène' bij Oprah Winfrey. Tom was te gast bij de talkshowdiva en sprong herhaaldelijk op haar gele bank,om te uiten hoe gelukkig hij was met zijn nieuwe liefde Katie Holmes. De wereld keek geschokt toe.

Wat was er mis met deze man? Hij kraamde alleen maar onzin uit over zijn geliefde Scientology-kerk, bekritiseerde collega Brooke Shields omdat ze antidepressiva had gebruikt tijdens een postnatale depressie en kon niet ophouden over zijn liefde voor Katie.

Niets zinnigs
Waarschijnlijk moet de oorzaak gezocht worden in een wisseling van pr-dame. Vanaf het moment dat Cruise zijn vertrouwde publiciste inwisselde voor zijn bloedeigen zus, kwam er niets zinnigs meer uit zijn mond.

Doorslaand succes
De manische periode resulteerde in een Razzie-nominatie voor 'Slechtste acteur' en een breuk met productiemaatschappij Paramount. Maar War of the Worlds heeft niet te lijden gehad onder de tijdelijke gekte van de acteur. De film werd een doorslaand succes in de bioscoop en kreeg ook goede kritieken. Inmiddels lijkt Tom weer enigszins tot rust gekomen.

Gecharmeerd
Carice van Houten was erg van hem gecharmeerd tijdens de opnames van Valkyrie en verdachte uitspraken blijven de laatste tijd uit. Heeft zijn zus hem dan eindelijk een beetje in toom?

Reageren