Telegraaf werft leden voor PowNed

Telegraaf-directeur Frank Volmer spoort in een interne mail alle medewerkers van de Telegraaf Media Groep aan om lid te worden van PowNed, de nieuwe publieke omroep van weblog Geenstijl. De leden krijgen na 1 april 2009 de kosten voor het lidmaatschap weer teruggestort, zo liet hij zijn personeel weten. Maar dat is in strijd met de mediawet.

E-mail
Frank Volmer schrijft in zijn e-mail: 'Powned heeft nog een kleine 9.000 leden nodig. Vanuit TMG vinden we het belangrijk dat Powned en Wakker Nederland er komen. Daarom roep ik je op om ook lid te worden van PowNed, voor zover je dat nog niet had gedaan. Geenstijl zal dit lidmaatschap sponsoren, het kost je dus niks.'

Volgens Volmer wordt het lidmaatschap eerst van je rekening geschreven en vervolgens na 1 april weer teruggestort.

Mediawet
Volgens het commissariaat van de media is deze manier van leden werven niet toegestaan. 'De mediawet zegt dat leden zelf contributie moeten betalen, en dus niet de organisatie die omroep wil worden', aldus het commissariaat.

Relletje
Eerder was er onenigheid tussen Geenstijl en moederbedrijf Telegraaf, omdat Telegraaf ook een omroep in het leven riep. Uit protest liet een medewerker van Geenstijl de banden van de Wakker Nederland truck leeglopen.

Reageer!
Geenstijl was boos op Telegraaf. Is de actie van Frank Volmert misschien bedoeld als goedmaker?

Reageren