Telekids terug op de buis

Bijna een complete generatie groeide op met de Mega Blubber Power Race, Giechel en Goochel en natuurlijk Pittige tijden, en voor een ieder die soms nog steeds met weemoed aan die tijd terugdenkt, is er goed nieuws. In het kader van het jubileum van 20 jaar RTL, worden de hoogtepunten van het jeugdprogramma Telekids herhaald.

Op 2 oktober is het twintig jaar geleden dat het populaire kinderprogramma van start ging. Uiteindelijk zou het maar liefst tien jaar lopen, en in die tijd leerde Nederland Irene Moors en Carlo Boszhard kennen als het duo dat ze tot op de dag van vandaag nog steeds zijn.

Giecheltje
Bekende onderdelen van Telekids waren onder meer Giegel en Goochel, De Mega Blubber Power Race, Wij Zijn Beter, Spot Light, Meidengeheimen, Carlo's Crisis, Fröbelefransen, Het Problemenfeest en De Vliegende Ouwe Taart.

Veel van de in het programma gebruikte woorden ("blamage", "giecheltje", "fiezevozelen", "pittig setje") werden gemeengoed en kregen een dubbele lading voor wie de uitdrukkingen van het programma kende.

Pittig
De GTST-persiflage Pittige tijden groeide uit tot een ware hype, en op sites als Youtube zijn nog steeds talloze clips van het onderdeel terug te vincen. Maar Telekids was meer: het Pittige Popconcert was in 1997 een van de eerste concerten voor jongeren, en het slotlied '3, 2, 1' ("Nog drie, drie minuten...") wordt nog steeds met enige regelmaat gehoord.

Bovendien waren er de vier films die voortvloeiden uit het programma. Ook die worden door RTL herhaald: Het Geheim Van de Zonnesteen (1996), De Parel Van De Woestijn (1997), De Vloek Van Griebelstein (1998) en Het Monster Van Toth (1999).

Het programma stopte op 2 oktober 1999. Op zaterdag 3 oktober 2009 zal de jubileumherhaling worden uitgezonden. De films volgen later in de maand oktober.

Reageren