Telekids uitgesteld na snelwegdrama (update)

RTL stelt de start van haar nieuwe kinderblok Telekids een week uit nadat een aantal bezoekertjes van de opnames van het programma vrijdagochtend omkwamen bij een groot snelwegdrama op de A59.

Update: zie beneden

___

RTL schrijft: "In de middag van 1 oktober bereikte ons het droevige nieuws over het tragische verkeersongeval op de A59. De inzittenden waren op weg naar opnames van 'De Schatkamer'. 'De Schatkamer' wordt in opdracht van de Efteling geproduceerd en is een onderdeel van het nieuwe RTL Telekids."

Uitgesteld
"Uit respect voor de nabestaanden hebben RTL en de Efteling besloten om de lancering van RTL Telekids een week uit te stellen, van maandag 4 naar maandag 11 oktober."

Ongeluk
Bij het desbetreffende ongeluk kwam een personenauto vrijdag tussen tweevrachtwagens terecht op de A59. Door een nog onbekende reden werd de auto vervolgens bij een kopstaartbotsing door de achteropkomende vrachtwagen tegen de voorste vrachtwagen geplet.

Vier inzittenden kwamen om, een tienjarig meisje uit Amsterdam ligt nog zwaargewond in het ziekenhuis in Nijmegen. De brandweer moest de auto in zijn totaliteit onder de vrachtwagens uit takelen om de overledenen elders in een besloten omgeving uit de auto te kunnen halen.

Telekids
RTL Telekids is een nieuw kinderblok, onder de alom bekende naam die groot werd gemaakt door Carlo Boszhard en Irene Moors. Het is samengesteld uit kinderseries en dus onder meer het programma De Schatkamer, gepresenteerd door acteur, zanger en presentator Curt Fortin en de Vlaamse presentatrice Felice Dekens.

___

Update 6 oktober: Nog een week uitstel

RTL 8 laat weten het kinderprogramma nog een week uit te stellen en gaat pas maandag 18 oktober van start.

De families nemen ook volgende week nog afscheid van hun dierbaren. RTL heeft hiertoe besloten uit respect voor de nabestaanden en slachtoffers van een fataal auto-ongeluk, waarbij kinderen om zijn gekomen die meewerkten aan Telekids-onderdeel De Schatkamer.

Reageren