Televizier.nl Jaaroverzicht(je)

Geen enkel medium kan zonder: een jaaroverzicht! Want het is leuk om eens terug te blikken op wat er zoal in een voorgaand jaar gebeurde. Ook in tv-land is dat heel wat, en we vatten hieronder de hoogtepunten van 365 dagen van 2009 nog even voor je samen!

Er is eigenlijk maar één echte winnaar dit jaar. Vooral als het om aandacht op het internet gaat, maar ook als het gaat om vervulde wensen.

Susan
Want in april van dit jaar maakte de wereld kennis met niemand minder dan Susan Boyle. De tot voorheen onbekende Schotse boerenvrouw roerde de wereld met haar optreden bij Britain's got talent, en ze werd daarmee met al haar artikelen samen de best gelezen artiest op Televizier.nl.

Stout
Maar niet al het nieuws dat populair was, was even voor hand liggend. Zo lekte er een video-opname uit van een van de populairste acteurs van Grey's anatomy... en hoe braaf we allemaal ook zijn, het artikel werd uitermate veel gelezen. En was het toeval dat Grey's maanden later tot meest populaire ziekenhuisserie werd gekozen?

Rampspoed
Een kijktip die opvallend veel lezers trok, bleek die van Helse bovennatuurlijke gebeurtenissen. Wie had ooit gedacht dat Televizier-lezers zó geïnteresseerd waren in het mystieke?

Rampspoed
Helaas was niet alles altijd even leuk. Ook de rampen van 2009 trokken bij Televizier veel lezers. Wat te denken van het bijna live op tv te volgen incident in Apeldoorn? Karst T. hield heel Nederland in zijn greep. Ook bij ons op de site.

En op showbizvlak verloor de wereld een van de beroemdste artiesten ooit geboren. In juni shockeerde het overlijden van Michael Jackson zijn miljoenen fans.

Winnaars
Gelukkig was het voornamelijk goed nieuws dat de aandacht mocht trekken. Van de guitige Noor die het Songfestival won, hebben we sindsdien niet veel meer gehoord. Maar wat wàs het een leuk nummer! (Oh ja, en helaas deden we zelf niet mee…. )

Van eigen bodem kwam ook succes. De Amsterdamse Josje zit nu in K3 en de Nederlandse Ralf nam de hoofdprijs mee naar huis na het Junior Songfestival. Zo blijkt maar: als we écht willen, dan kunnen we het wel.

Linda de Mol Ring
De Gouden Televizier Ring
Over winnaars gesproken: een apart blokje reserveren we natuurlijk voor onze eigen Gouden Televizier Ring.

Dit jaar was dé prijs van Nederland een groter evenement dan ooit tevoren. Dat kwam mede doordat omroepen dit jaar zelf promotie mochten maken voor de stemrondes . En hoe zat dat ook alweer met Boer zoekt vrouw Extra?

Vele duizenden mensen wilden weten wie de genomineerden waren , waarna de stemstrijd pas écht losbarstte. Met een uitreiking die door een record aantal mensen bekeken werd, zag heel Nederland hoe de prijzen werden uitgereikt.

Dat feest werd enkele maanden later, heel recentelijk, nog even dunnetjes overgedaan. Televizier eerde de liefste presentatrice die ons land ooit zal zien, en gaf Mies Bouwman de speciaal voor haar in het leven geroepen Gouden Televizier Oeuvre Ring.

In de spotlight
Wie op geheel eigen wijze in het nieuws kwamen, waren mensen als Gerda Smit na de breuk tussen zoon Jan Smit en Jolanthe Kabau van Casbergen. Nederland weet vanaf nu dat Jan slaapt onder een dekbed dat zó van ons koninklijk huis had kunnen zijn!

Na Gerda kwam Nicolette van Dam ook geheel ongevraagd in een heel ander daglicht te staan. Hoe de humor van een aantal editors een hele andere kant van Nicolette liet zien, weten we nu ook.

En dan hebben we ook nog...
Ach, een heel jaar samenvatten in één artikel zal wel nooit lukken. Gelukkig hebben we onze archieven nog, waar iedereen altijd alles op kan zoeken.

Maar niet zonder dat we je nog even wijzen op: Beau die RTL verliet , Gerard die zijn haar afschoor, De Toppers en ál hun non-problemen, Patricia Paaij en de Playboyrel, de kijkgewoontes van Lauren Verster en Ruben Nicolai, het einde van ONM en ATWT, de botsing tussen Yvon Jaspers en Pieter Lakeman, de rondscharrelende David Letterman, de TV Kantine, De wereld draait door en nog zó ongelooflijk veel meer!

Reageren