Televizier-Ster Ruben Nicolai onterecht?

Vrijdag 23 oktober was voor Ruben Nicolai een avond om niet snel te vergeten: hij won de Zilveren Televizier-Ster voor beste presentator. De oud-Lama is blij met de prijs, maar het legt ook een grote druk op zijn schouders. Hij heeft het gevoel dat hij zich extra moet bewijzen.

"Toen mijn naam werd geroepen, dacht ik: ‘Dat méén je niet!", zegt hij in Veronica Magazine. "Zat ik daar in de zaal, in blinde paniek. Ik had niets voorbereid."

Onzin
Direct daarna kreeg de AVRO-presentator vaak te horen dat zijn overwinning terecht was, maar daar is hij het niet mee eens.

"Dat is niet conform de waarheid. Ik zie het maar als een aanmoediging om het komende jaar te gekke televisie te maken, om te bewijzen dat die prijs geen klinkklare onzin is."

Succes
Ruben had het DWDD-presentator Matthijs van Nieuwkerk erg gegund om te winnen. "Het was niet meer dan verdiend geweest. Ik heb het afgelopen jaar weinig gedaan op televisie en wát ik heb laten zien, was niet zo'n groot succes." De Zilveren Televizier-Ster winnaar doelt daarmee op het geflopte Budget TV, zijn eerste programma voor de AVRO.

"Tijdens Budget TV dacht ik weleens: 'Wat is dit moeilijk zeg. Geen goede kijkcijfers, iedereen ontevreden. Als ik bij BNN was gebleven had ik nu dit programma gedaan en dat programma.' Dat was een kwestie van tijd."

Bewijzen
De presentator heeft voor het nieuwe jaar in ieder geval genoeg programma's waarmee hij zich kan bewijzen: hij helpt momenteel mensen uit de schulden in Maximum bereikt en is vanaf deze week te zien als presentator van het ijskoude programma 71 graden noord.

Reageren