Terra Nova - Opnieuw beginnen in de prehistorie

19 juli 2012 16:11 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Het jaar 2149. De aarde is zo vervuild en overbevolkt, dat er binnen afzienbare tijd geen leven meer mogelijk zal zijn. 

Maar aan de horizon gloort een streepje licht. Wetenschappers hebben in Chicago een gat in de ‘ruimtetijd’ ontdekt, een tijdelijke doorgang die het mogelijk maakt om mensen naar de prehistorie te sturen.

Tijdreizen
Als de sciencefictionserie Terra Nova begint, zijn de eerste kolonisten al neergestreken in de jungle die onze planeet 85 miljoen jaar geleden was. Aan deze pioniers de taak om een betere wereld op te bouwen en de mensheid voor uitsterven te behoeden.

Pelgrimstocht
Het verhaal van Terra Nova, vanaf donderdag wekelijks op RTL 5, draait om de familie Shannon. Vader Jim, moeder Elizabeth en hun drie kinderen (foto) krijgen de kans met de Tiende Pelgrimstocht af te reizen naar het Nieuwe Land. Daar moeten ze het hoofd bieden aan vleesetende dinosaurussen en dictator Nathaniel Taylor...

Jurassic Park in Australië
Steven Spielberg, die wel ervaring heeft met dinofilms, is een van de producenten van de 13-delige serie die voor veel dollars in Australië is opgenomen. De achtergronden en dinosaurussen zien er dan ook fantastisch uit. De hoofdrollen zijn voor minder bekende topacteurs (onder wie Jason O’Mara en Shelley Conn), en dat komt de geloofwaardigheid ten goede.

Meer over