Terror Jaap gooit het over een andere boeg

Geld maakt niet gelukkig, weet nu ook Jaap Amesz. De winnaar van De Gouden Kooi vertelt in tijdschrift Linda. hoe zijn leven is veranderd.

Jaap Amesz won in 2008 het Talpa programma door de andere deelnemers letterlijk en figuurlijk te terroriseren. Het leverde hem 1.3 miljoen euro maar ook de blijvende bijnaam Terror Jaap op.

"Ik heb spijt van mijn gedrag in De Gouden Kooi. Ik had nooit mee moeten doen. Het heeft me geen geluk gebracht. Geld maakt het gemakkelijker om nog ongelukkiger te worden. Ik werd depressief in mijn bungalow op de Veluwe."

Jaap zegt zich gebrandmerkt te voelen door De gouden kooi. "Wie mijn naam googlet komt Terror Jaap tegen. Ik ben sinds september doctorandus, maar word aan de Erasmus Universiteit als een schande ervaren en niet serieus genomen."

Nieuw inzicht
Na enkele jaren is Jaap tot nieuwe inzichten gekomen door middel van neurolinguïstisch Programmeren. "Door NLP heb ik me weer op de rit gekregen. Ik heb geleerd om mijn BN’erschap te zien als een proces waarvan ik kan leren. Ik word nu NLP-trainer en wil met mijn ervaring andere BN’ers helpen die stuklopen“, neemt de 25-jarige zich voor.

 

Reageren