Terror-Jaap was acteur

Jaap Amesz, de winnaar van de Gouden Kooi, was een acteur. Dat heeft hij donderdag toegegeven in de eerste uitzending van Jensen!. Ook betuigde hij spijt voor zijn gedrag in het programma...

De zware deelnemer, ook wel bekend als Terror Jaap, treiterde de andere kandidaten omdat hij als winnaar naar huis wilde gaan.

Excuses
"Ik kan niet zeggen dat ik er trots op ben, maar ik deed al die rare dingen omdat ik wilde winnen", zei hij bij Jensen!. "Ik wil graag mijn excuses aanbieden aan iedereen die ik gekwetst heb."

"Ik heb dingen gedaan die moreel gezien niet door de beugel konden en dat was geheel mijn eigen keuze. Mijn alterego Terror Jaap heeft mensen het leven zuur gemaakt, want ik was een acteur in De gouden kooi."

Bergafwaarts
Na het programma ging het, naar eigen zeggen, bergafwaarts met het zwaargewicht. Hij is zijn prijzengeld van 1,3 miljoen euro kwijt, omdat hij het had ondergebracht bij de DSB bank. Daarnaast kwam hij nog eens vijftig kilo aan: "Ik ben geen miljonair meer, maar het goede nieuws is dat ik er geen hamburgers meer van kan kopen."

Documentaire
"Ik weeg 220 kilo en heb van meerdere artsen te horen gekregen dat ik nog maar enkele jaren te leven heb", vertelde Jaap zichtbaar aangeslagen. Hij is vastbesloten om wat aan zijn gewicht te gaan doen en is begonnen met een documentaire over obesitas, waarin hij zelf de hoofdrol speelt.

Eerste uitzending
Er keken donderdag bijna 700.000 mensen naar de eerste uitzending van Jensen!. Naast Jaap namen ook Patricia Paay en de finalisten van Benelux next topmodel plaats op de beruchte rode bank.

Reageren