Terugblik: Derde liveshow Voice of Holland regent tienen

24 November 2012 11:28 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

De overgebleven 16 kandidaten van The Voice of Holland zorgden voor een paar uitschieters. De jury gaf meer tienen dan ooit.

In hoogsteigen persoon verzorgden de coaches de openingsact van The Voice. Niet met hun eigen nummers, maar met die van elkaar. Zo zong Trijntje Oosterhuis Higher van Roel Van Velzen; en hij deed op zijn beurt een nummer van Total Touch. Ook Marco Borsato en Nick & Simon ruilden van lied: Borsato zong een nummer van het Volendamse duo. Simon trad op met Binnen.

Nu er nog 16 kandidaten over zijn, neemt elk team vanaf deze week geen afscheid van 2 kandidaten, maar slechts van eentje.

Team Nick & Simon

Simon stond er deze week alleen voor, aangezien Nick met hoge koorts thuis in bed lag. Maar dat mocht de pret niet drukken, het gaat immers om de kandidaten en niet om de jury.

Johannes, de trots van Friesland, beet het spits af, gevolgd door teamgenoten Claudia en Salome. Als laatste was Maame aan de beurt, maar ze bewees met het nummer Umbrella van Rihanna zeker niet de minste te zijn. Ze eindigde samen met publieksfavoriet Johannes dan ook als hoogste. Tot grote spijt van Claudia, die de minste scores kreeg en The Voice moest verlaten

Team Van Velzen

Eyelar en Marjet kwamen zonder al te veel kleerscheuren door hun optredens heen. Dat valt niet te zeggen van Sam, die met Love you More van Racoon harde kritiek van de jury kreeg. Marco Borsato hoorde te weinig gevoel in het optreden terug. Over Floortje hadden de coaches niets dan lof. De uitslag was duidelijk: Sam ligt eruit.

Team Marco Borsato

Ivar trapte de teamoptredens van Marco Borsato af met een prima versie van Nothing van The Script. Daarna wist Babette, net als Anja, niet erg te overtuigen met haar optreden. Nee, dan Barbara, zij zong de sterren van de hemel met Skyfall van Adele. Ze werd beloond met de eerste 10 van avond en het publiek gaf haar eenstaande ovatie. En dus ging het tussen Babette en Anja, waarbij Babette het onderspit delfde.

Team Trijntje Oosterhuis

De echt hoge scores kwamen pas in de laatste fase van de show, toen team Trijntje Oosterhuis mocht schitteren. Niet bij Laurrhie, die beter was dan vorige week, maar toch onder de maat presteerd. Tessa verraste wel. Zij kreeg 2 keer een tien voor haar versie van Clocks van Coldplay. De gedoodverfde winnaar Sandra deed daar nog een schepje bovenop: met al 2 hits in de single top 100 op zak, kreeg ze ook nog eens de hoogste scores van de jury van de avond: 3 tienen. De enige die daar tegen opgewassen leek te zijn was Leona. Zij zong met Living On a Prayer van Bon Jovi niet haar beste nummer ooit, maar alsnog gaf de jury haar 2 keer een tien. Tussen de stormvloed van hoge cijfers hield Laurrhie haar hoofd niet boven water en dus moest ze The Voice Of Holland verlaten.

Wie zijn door?

In deze liveshow gingen door: Johannes, Salome, Maame, Eyelar, Marjet, Floortje, Ivar, Anja, Barabara, Tessa, Sandra, Leona.

Meer over