Terugblik: Favorieten zijn door in vierde liveshow Voice of Holland

1 december 2012 09:38 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Publieksfavoriet Johannes plaatste zich met gemak voor de halve finale van The Voice. Ook Sandra en Leona zijn door.

Ed Sheeran opende de vierde liveshow van The Voice of Holland met zijn hitsingle The A Team. Tijdens het intieme optreden mocht Eyelar de tweede stem verzorgen, waarvoor ze veel compliment van de jury kreeg. En die jury was weer helemaal compleet, want Nick voelde zich een stuk beter en schoof weer aan naast Simon. Gelukkig maar, want met nog 12 kandidaten wordt de keuze tussen de kandidaten alsmaar zwaarder en zwaarder.

Team Roel van Velzen

Het team van Roel van Velzen beet het spits af en dat gebeurde door de pas verloofde Marjet. Zij zong het nummer Zwart Wit van Frank Boeijen. Het was een goed optreden en de jury beloonde haar unaniem met een 8,5. Floortje en Eyelar kregen net zulke hoge cijfers voor hun optreden. “Het ligt ook zo ontzettend dicht bij elkaar”, zei jurylid Nick. En dus was het aan het publiek om te bepalen wie er door ging naar de volgende ronde. Jammer genoeg voor Marjet kreeg zij de minste stemmen en moest ze The Voice of Holland verlaten als eerste afvaller van de avond.

Team Nick & Simon

Bij Team Nick & Simon trad de Friese Johannes als eerste op, maar toen hij klaar was met How You Remind Me van Nickelback zag hij tot zijn verbazing dat Marco Borsato en Trijntje Oosterhuis hun stoelen niet hadden omgedraaid. De twee juryleden gaven Johannes een onvoldoende. “Niet dat het wat uitmaakt,” constateerde Marco, “want wat wij ook zeggen, je gaat toch wel door”. En daar kreeg hij gelijk in: maar liefst 85% procent van de mensen thuis stemden op Johannes. De andere twee kandidaten van het team, Salome en Maame vochten het onderling uit, waarbij Maame de sterkste bleek.

Team Trijntje Oosterhuis

Tessa kreeg het behoorlijk zwaar in team Trijntje Oosterhuis. De Amsterdamse zong een prachtige versie van Maria Mena’s Just Hold Me. De jury, het publiek en Marina Mena zelf (via een videoboodschap) waren onder de indruk. Maar Tessa had de pech dat ze in het team zat met publieksfavorieten Sandra en Leona. Die laatste twee gingen dan ook door en voor Tessa is het Voice Of Holland-avontuur definitief voorbij.

Team Marco Borsato

Tot slot mocht Marco Borsato laten zien wat zijn team in huis had. Als eerste was Ivar aan de beurt. Hij nam voor het eerst sinds weken weer zijn gitaar in de hand, nadat hij met zijn hand tussen een machine had gezeten. Daarna kwam Anja, maar zij wist niet erg te overtuigen met haar optreden. Toch vond haar coach dat ze trots mocht zijn op alles wat ze in The Voice bereikt heeft. Tot slot deed publiekslieveling Barbara het nummer Diamonds van Rihanna. Bij de uitslag werd bevestigd wat eigenlijk al duidelijk was: Ivar en Barbara zijn door naar de volgende ronde, ten koste van Anja.

Wie zijn door?

In deze liveshow gingen door: Floortje, Eyelar, Maame, Johannes, Leona, Sandra, Barabara, Ivar. Zij hebben zich geplaats voor de halve finale van volgende week.

Meer over