Terugblik: Finalisten The Voice Of Holland bekend

8 december 2012 11:23 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

De halve finale van The Voice zit eindigde met een klap. De grote favoriete Sandra van NIeuwland ligt eruit. 

Martijn Krabbé en Wendy van Dijk openden The Voice Of Holland met aandacht voor Richard Nieuwenhuizen, de grensrechter die tijdens een voetbalwedstrijd door een gewelddaad om het leven kwam. Na het sympathieke gebaar kon de show pas echt geopend worden en dat gebeurde deze week door The Script. Ze zongen het nummer Hall Of Fame en kregen versterking van Ivar en Floortje.

De uitzending beloofde een spannende te worden, want in deze halve finale moest de helft van de deelnemers het veld ruimen (van 8 naar 4). Daarnaast mochten de deelnemers die door zijn naar de finale, ook nog eens een eigen single bekend maken.

Team Roel van Velzen

Eyelar moest als eerste aan de bak in team Van Velzen. Dat deed ze met Empire State Of Mind van Alicia Keys en Jay-Z. En omdat het origineel een rap-gedeelte heeft, maar Eyelar totaal niet kan rappen, riep ze de hulp in van een special guest: rapper Kleine Viezerik. Samen gaven ze een spetterend optreden, met goede cijfers van de jury als gevolg. Helaas voor Eyelar kreeg Floortje nóg hogere cijfers. Ook het publiek zag Floortje liever doorgaan naar finale en stuurde Eyelar naar huis. De eerste finalist van de avond is Floortje, de single die ze uitbrengt is Every Breath You Take (een cover van The Police).

Team Marco Borstato

In het team van Marco Borsato beet Ivar het spits af met Come Undone van Robbie Williams. Na het optreden noemde zijn coach hem een ‘ruwe diamant’ en beloonde hem met een 9. Hetzelfde cijfer gaf Marco ook aan Barbara, die weer een James Bond-nummer zong. Na Skyfall vorige week, zong ze vrijdag Licence To Kill. Het optreden was niet haar beste ooit, erkenden de coaches, die begrip hadden voor de keelontsteking waarvan Barabara van herstelde. Het publiek was minder genadig en gaf de voorkeur aan Ivar. Hij is door naar de finale en brengt het nummer Baby van Justin Bieber uit als single. 

Team Nick & Simon

Voor team Nick & Simon ging de strijd tussen Maame en Johannes. Ondanks de moedige poging van Maame, die een mooie versie van Fireflies zong, stond de uitslag vooraf eigenlijk al vast. Johannes is de absolute publieksfavoriet en kreeg deze week maar liefst 80% van de stemmen. Zelfs de jury begint te geloven in de Fries en gaf hem 4 voldoendes. Johannes zit in de finale, zijn single is When The Lady Smiles, naar het origineel van The Golden Earring.

Team Trijnte Oosterhuis

Trijntje Oosterhuis beleefde gisteren al haar finale. Zij moest afscheid nemen van één van haar meiden, die beide tot de favorieten behoren. Sandra mocht als eerste opreden en deed dat met Venus van Shocking Blue. Ze kreeg maar liefst 3 tienen en een 9,5 van de jury. Maar daar liet Leona zich niet door intimideren. Ze gaf een daverend optreden met A Natural Woman van Aretha Franklin en kreeg daarbij hulp van drie oud-deelnemers. Ook Leona kon rekenen op hoge cijfers van de jury en dus mocht het publiek beslissen. Dat gebeurde met veel twijfel, want de beslissing viel met 55% van de stemmen. Deze meerderheid was voor Leona, wat betekent dat Sandra The Voice moest verlaten. Hoewel Sandra al een paar nummer 1-hits op haar naam heeft staan, was de finale haar dus niet gegund. Alle juryleden en het publiek gaven de teleurgestelde Sandra een staande ovatie. Leona mag naar de eindstrijd en brengt Could You Be Loved van Bob Marley als single uit.

Wie zijn er door?

De vier finalisten van The Voice of Holland zijn: Floortje Smit, Ivar Oosterloo, Johannes Rypma en Leona Philoppo. Zij strijden op 14 december om de titel 'The Voice Of Holland'.

Meer over