Terugblik: hoe liep het af in Boer Zoekt Vrouw?

Na een maandenlange zoektocht naar de liefde, maakte Yvon Jaspers samen met alle boeren de balans op. Henk, Aad en Martin vonden de liefde. Henrieke en Willem zoeken door. 

De zomer van hun leven noemt Yvon Jaspers de afgelopen periode voor de vijf boeren. Eens kijken of ze dat zelf ook vinden. Yvon ontvangt ze alle vijf in een mooi kasteeltje. Aad, Henk en Martin verklappen meteen dat zij zijn hun doel bereikt hebben. Maar dat is geen verrassing. Willem heeft slecht nieuws. Het is uit tussen hem en Klaas. "We kozen vol overtuiging voor elkaar, maar onze levens liepen niet synchroon." Henrieke bekent dat voor haar hetzelfde geldt. Ook met Bert liep het op niets uit. Dat vermoeden hadden we al een beetje na de citytrip naar Parijs waar Bert chagrijnig rondkloste. 

Verre van gezellig

Henrieke vertelt dat het misging op de terugweg. "Die was verre van gezellig. Daarna hebben we nog een keer bij gepraat. En daarna niets meer." Henrieke heeft geen idee waar het door is gekomen. Het valt Yvon op dat Henrieke er toch bijzonder opgewekt uitziet. Dat beaamt de boerin: "Ik heb zo veel leuke reacties gehad, misschien zit er wel wat tussen."Er zijn dus drie stellen voortgekomen uit deze reeks Boer Zoekt Vrouw en die stellen zijn ook danig verliefd. Boer Martin is dol op Wilma, Henk en Fiona zien elkaar elke dag en boer Aad moet huilen vanwege zijn liefde voor Jeanette. "We vullen elkaar op alle fronten aan. Dat is zo'n verrijking. Dat stukkie van m'n leven is nu ook compleet."

Appeltaart

Ook de boeren die de uitzending niet haalden komen aan bod. Zij hebben buiten het zicht van de camera's gedatet. Yvon gaat op bezoek bij koeienboer Hans die een vrouw over de vloer heeft in overal. Dat ziet er veelbelovend uit. Het is de Amsterdamse Femke die Hans verleidde met een appeltaart. Volgens Hans maakt ze bepaalde gevoelens bij hem los. Dat zit dus wel goed. 

Verwijderproces

Yvon praat intussen met Willem. Zijn match met Klaas leek zo beloftevol, maar het werd uiteindelijk niets. Klaas bleek nog niet helemaal toe aan een nieuwe partner terwijl Willem er juist vol in wilde duiken. Willem zegt dat er de laatste tijd 'geen groeiproces gaande was, maar een verwijderproces.' Maar Willem houdt moed. "Alle mannen die me leuk vonden, zijn er nog steeds, dus wie weet."

Komkommerboer Arthur

Dan is het weer tijd voor goed nieuws: Komkommerboer Arthur (die ene die nog nooit een vrouw zoende) heeft een vrouw gevonden! Het eerste telefoongesprek met zijn nieuwe liefde Miranda duurde twee uur. En ja, boer Arthur heeft inmiddels gekust. Spruitjeskweker Johan is nog steeds aan het daten. Hij reed al duizenden kilometers door het land om briefschrijfsters te ontmoeten, maar nu lijkt er eindelijk schot in de zaak te komen. "Al is het nog heel pril." Ook boer Doede is van de partij. Hij sprak met drie vrouwen af, maar voorlopig liep dat op niets uit. "De ware zat er niet tussen", dus Doede zoekt naarstig voort. "Ik weet nu in ieder geval dat er veel vrijgezelle vrouwen zijn."

Aad en Jeanette

Aad en Jeanette zitten op de bank bij Yvon en Aad houdt Jeanette stevig vast. Jeanette zegt dat ze het reuze naar haar zin heeft met Aad maar dat ze alle liefdesbetuigingen van Aad nog niet al te serieus neemt. Daar laat Aad zich niet door uit het veld slaan. Hij noemt Jeanette weer een verrijking en zegt dat hij alles voor haar opzij zet. De onafscheidelijke tweeling Martin en Jan haalde de uitzending net niet, maar de twee kregen wel een eigen realityshow op boerzoektvrouw.nl. Pijnlijk moment: Jan is wel aan de vrouw, Martin niet. Jan baalt er wel van: "Als Martin nou ook iemand vindt, dan kunnen we met z'n vieren op pad." Maar Monika neemt Martin er, tot het zover is, graag bij: "het is een leuk stel." 

De conclusie: van de elf boeren, vonden zeven de liefde. Een mooie uitslag. 

 

Reageren