Terugblik: Tweede liveshow Voice of Holland scheidt kaf van het koren

17 November 2012 09:13 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

De tweede liveshow van The Voice of Holland nieuwe stijl verliep vele malen gestroomlijnder dan de debuutaflevering. 

The Voice trapte af met een indrukwekkende openingsact van de Britse zangeres Emeli Sandé, waarna  de tijd rijp was voor de tweede liveshow waarbij de coaches opnieuw twee van hun kandidaten kwijt zouden raken. 

Team Van Velzen

(Floortje, Randy, David en Eyelar)

Aan team Van Velzen de eer om de tweede show te openen. Publieksfavoriet Floortje zong het toepasselijk Heavy Cross en kreeg het publiek al snel mee, ook al vond Trijntje Oosterhuis het een goed idee als ze de volgende ronde een rustiger nummer zou brengen. 

Eyelar verbaasde vriend en vijand met haar knallende versie van Girl On Fire, terwijl teamgenoten Randy en David in vergelijking met hun repetities niet voldoende uit de verf kwamen en daarom het veld moesten ruimen.

Team Nick & Simon

(Mathijs, Janine, Salóme en Claudia)

Mathijs moest als gedoodverfde publiekslieveling beginnen. De enige man in het team van de Volendammers zong Follow Through, maar wist de coaches niet bepaald in vervoering te brengen. 

Ook Janine slaagde er niet in zich met de hit Unwritten te onderscheiden. Salóme wist met haar cover van de Marvin Gaye klassieker What’s Going On de handen wél op elkaar te krijgen. Claudia tartte lichtelijk het lot met haar liedkeuze: Beautiful Goodbye. Maar uiteindelijk stemden de coaches en het publiek zowel haar en Salóme veilig.

Team Trijntje

(Sandra, Laurrhie, Velorisa en Ron)

Ron Link mocht als eerste uitkomen voor team Trijntje en kreeg naderhand van Marco Borsato harde kritiek te verduren. Marrco ziet de ervaren performer liever in het theater, want op een poppodium weet hij zichzelf onvoldoende te onderscheiden.

Laurrhie waagde zich aan een versie van de Chaka Khan klassieker I’m Every Woman, die niet door iedereen goed werd ontvangen. Velorisa bewees dat ze als de beste gelijktijdig kan zingen en dansen. Sandra kreeg de eerste 4 tienen van de jury én een platina award voor 20.000 downloads van de single van haar auditienummer. Haar enorme populariteit werd nog eens bevestigd toen 53,7 procent van de kijkers thuis vond dat ze door moest. Het tweede Trijntje-teamlid bleek met 24.8 procent van de thuisstemmen Laurrhie.

Team Borsato
(Jared, Pomme, Barbara en Anja)

Jared begon met zijn versie van Waylon’s hit Wicked Way en kon dankzij z’n energieke performance rekenen op mooie cijfers en lovende woorden. Anja Dalhuijs betrad het podium letterlijk met een handicap nadat ze tijdens de repetities door haar enkelwas gegaan. Er bleek niks gebroken, maar de danspansjes lieten desondanks te wensen over.

De jury beloonde haar gemiddeld met een 8. Pomme koos verrassend genoeg voor de Michael Jackson hit Beat It, Nick noemde de versie van de 19-jarige voldoende, maar te gewoontjes. Barbara gaf het laatste optreden van de avond weg, een loepzuivere cover van de Amy Winehouse hit You Know I’m No Good. Ze kreeg er gemiddeld een 9+ voor en ook 60 procent van de thuisstemmers ging voor haar. De meeste resterende stemmen waren voor teamgenoot Anja.

Laatste fase

Na de tweede liveshow breekt de laatste fase langzaam maar zeker aan. Er zijn nog 16 talenten in de race, maar de coaches moeten in de derde liveshow elk één kanshebber naar huis sturen. En alsof dat niet genoeg is, verzorgen ze ook nog de optredens tijdens de shows.

Wie zijn door?

In deze liveshow gingen door: Floortje, Eyelar, Claudia, Salóme, Sandra, Laurrhie, Barbara en Anja. Daar komen de winnaars van vorige week ook nog bij: Maame, Johannes, Ivar, Babette, Sam, Marjet, Leona en Tessa.

Meer over