Teun Luijkx herkent zich in Adam

Aankomende zondag is de eerste aflevering van A'dam - E.V.A. te zien, een serie waarin de stad Amsterdam meer dan belangrijk is voor het verhaal. Teun Luijkx speelt een van de hoofdrollen (Adam) en is overtuigd van de kwaliteit van deze serie. "Het laat het hele leven zien."

A'dam - E.V.A. speelt zich af in Amsterdam en is het bekende 'boy meets girl'-verhaal, maar dan wel gestoken in een origineel jasje. De serie is namelijk niet alleen het toneel van een ontluikende liefde tussen de hoofdpersonen. Iedere week komen ook vele andere Amsterdammers en hun bijzondere verhalen aan bod.

Levensverhaal

Eva en Adam worden gespeeld door Eva van de Wijdeven en Teun Luijkx. Voor laatstgenoemde is het een van zijn eerste rollen (hij was eerder te zien in S1ngle) die hem op het lijf lijkt te zijn geschreven. Teun: "Toen ik het script las, zei ik meteen tegen een vriendin dat het leek alsof ik mijn eigen levensverhaal las. Een lieve jongen die naar de grote stad gaat en in het begin alles eng vindt."

Ajax

"Dat ben ik", concludeerde de acteur. "Ik heb Amsterdam ook leren kennen door deze serie. Ik kom uit Veldhoven, vlakbij Eindhoven, maar ik was altijd al voor Ajax. Nee, dat vonden ze daar niet leuk. Maar nu kan ik eindelijk vaak naar de ArenA."

Mooi in beeld

Volgens Teun is A'dam - E.V.A. een van de beste series van de afgelopen jaren. "Het laat het hele leven zien. In de bijverhalen zitten kinderen, maar ook bejaarden. De serie zal dus iedereen aanspreken. Het is leuk voor mensen die in Amsterdam wonen, maar ook voor mensen daarbuiten die nieuwsgierig zijn. Amsterdam is door Norbert (Alberdingk Thijm, de regisseur, red.) heel mooi in beeld gebracht."

 

Reageren