The Battles gaan van start bij The Voice of Holland

Tijdens The Blind Auditions van The voice of Holland hebben coaches Angela Groothuizen, Nick & Simon, VanVelzen en Jeroen van der Boom in totaal 56 kandidaten gekozen. In The voice of Holland LIVE is er slechts plaats voor 24 acts.

In de tussenliggende drie afleveringen wordt van de coaches dus een heftige selectie verwacht. Deze afleveringen starten op vrijdag 22 oktober en hebben de titel The Battle meegekregen; een muzikaal één op één gevecht.

The Battle
Twee of soms drie kandidaten van dezelfde coach betreden de in de Amsterdamse Westergasfabriek opgestelde 'arena' om samen in een boksring een lied te zingen. Ook tijdens deze ronde worden de kandidaten begeleid door de Edwin Evers Band en ze treden op voor 700 man publiek. Na afloop van een optreden geven alle coaches hun mening maar alleen de eigen coach beslist wie van zijn of haar eigen protegees The Battle gewonnen heeft, en daarmee dus ook wie er afvalt.

Valt deze beslissing de coaches al zwaar, The Battle is voor hen op dat moment nog niet gestreden. Elke coach heeft na alle Battles namelijk nog zeven kandidaten over terwijl in liveshows maar plaats is voor zes. Opnieuw moet er een moeilijke keuze worden gemaakt: welke twee talenten moeten hun coach opnieuw overtuigen in de sing-off. Degene die de voorkeur geniet sluit zich aan bij de kandidaten die door zijn naar The voice of Holland LIVE, voor de 'verliezer' valt alsnog het doek.

Let's get ready to rumble
Martijn Krabbé is de ring annoucer tijdens The Battle en na afloop van elk muzikaal gevecht zal hij de hand van de winnaar omhoog houden. Welke kandidaten delen de hardste klap uit? Let's get ready to rumble!

Reageren