The Biggest Loser: lijnen in het klooster

26 augustus 2013 14:10 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Zestien zwaargewichten gaan aan de lijn bij SBS 6. En wie de meeste kilo's kwijtraakt wint een aardige geldprijs. Ex-hockeyster Fatima Moreira de Melo doet ook mee.

In The Biggest Loser zitten 16 kandidaten drie maanden lang opgesloten in een klooster. Afgezonderd van de buitenĀ­wereld pakken ze hun overgewicht aan, met hulp van deskundigen en een afslankteam met vrienden, kennissen en familieleden.

Fatima Moreira de Melo

De met een goed figuur gezegende oud-hockeyster Fatima Moreira de Melo neemt het onderdeel sport voor haar rekening. De vorderingen van de groep afvallers zijn van maandag tot en met vrijdag van 20.00 tot 20.30 uur op de voet te volgen. Wie de meeste kilo’s kwijtraakt, wint ook nog een flinke geldprijs.

Marlayne Sahupala

Zangeres Marlayne Sahupala (42) presenteert de dieetshow. Zij praatte eerder twee soortgelijke afvalraces aan elkaar: De Afvallers met Sterren (2007) en Afvallers XXL (2011). „Ik weet hoe het voelt om te zwaar te zijn en ik ken de uitdaging om af te vallen”, zegt ze. „Het wordt een pittige tijd voor de deelnemers. Het doel is natuurlijk om gezonder te worden en eindelijk weer dingen te kunnen doen waar ze jarenlang alleen maar van konden dromen.”

Zwaarterecord

De formule van The Biggest Loser komt uit Amerika waar de serie sinds 2004 hoge kijkcijfers haalt. Ook in andere landen is-ie populair. Het zwaarterecord staat op naam van de AustraliĆ«r Kevin Moore (27). Van zijn 254 kilo ‘snoepte’ hij er 56 af.

Meer over