The Breakfast Club

Ooit waren zij de hipste acteurs van Amerika. Voor de jongens en meisjes van The Breakfast Club was een glanzende toekomst weggelegd. Daar was iedereen het in 1985 wel over eens. Maar wat is er nu werkelijk van dat legendarische 'brat pack' terecht gekomen?

Van links naar rechts:

Judd Nelson
Toen 26, nu 49 jaar. Weet de jaren negentig en de jaren 0 door te komen zonder ook maar één noemenswaardige film te maken.
Staat eind jaren negentig weer tijdelijk in de belangstelling door
een vaste rol als baas van Brooke Shields in Suddenly Susan. Emilio Estevez Toen 23, nu 46 jaar. Kent als acteur nog een paar bescheiden successen met Stakeout en The Mighty Ducks, maar heeft als grote liefde regisseren. In 2006 schrijft en regisseert hij Bobby, over de moord op Robert Kennedy, in de VS zeer goed ontvangen. Werkt nu aan een volgende film als regisseur.

Ally Sheedy
Toen 23, nu 46 jaar. Na The Breakfast Club gaat het bergafwaarts dankzij een verslaving aan medicijnen en eetproblemen. In de jaren negentig probeert ze met weinig succes een comeback te maken via lowbudget films. Toch lukt het Ally tot op de dag van vandaag een aardige boterham te
verdienen met acteerwerk.

Molly Ringwald
Toen 17, nu 40 jaar. Helpt haar carrière eigenhandig van de wal in de sloot door hoofdrollen te weigeren in Pretty Woman en Ghost. Slaat zich daarvoor nog regelmatig voor het hoofd. Stapt na wat magere filmjaren over op het musicalgenre waarin ze redelijk succesvol is en is sinds vorig jaar weer een hit in Amerika dankzij een hoofdrol in de serie The Secret Life of the American Teenager.

Anthony Michael Hall
Toen 17, nu 40. Gaat na The Breakfast Club meteen door naar rehab wegens een fikse alcoholverslaving die hij in 1990 pas echt de baas wordt. Daarna wist hij zich te revancheren met films als Edward Scissorhands en Six degrees of Seperation. Een klapper maakt hij met de serie The dead zone. Anthony speelt een kleine rol in The Dark Knight.

Reageren