The Da Vinci Code

Heel soms komt het voor dat zo'n beetje de hele wereld tegelijkertijd hetzelfde boek leest. In de zomer van 2003 was dat het geval met The Da Vinci Code van Dan Brown. Of het nu in de trein was, in de wachtkamer van de dokter of op het strand, overal waren mensen verdiept in dezelfde thriller.

Het spannende verhaal van dr. Robert Langdon en zijn zoektocht naar de Heilige Graal was een rage. Uiteindelijk werden er wereldwijd 80 miljoen exemplaren van het boek verkocht. Ondanks de talrijke bezwaren van het machtige Vaticaan tegen allerlei beweringen in het boek kon een film niet uitblijven. Die volgde drie jaar later.

Verdacht veel
In die gelijknamige film van Ron Howard bleek Robert Langdon verdacht veel op Tom Hanks te lijken. Dat doet hij nog steeds, want inmiddels is Angels and Demons, gebaseerd op een ander Dan Brown-boek (Het Bernini Mysterie) met Robert Langdon in de bioscoop in première gegaan.

Puzzel oplossen
Hierin krijgt de Rooms-Katholieke Kerk het alweer voor de kiezen wanneer vier bisschoppen, die in de running zijn voor het pausschap, allen op vervelende wijze worden omgebracht door een lid van het geheime genootschap de Illuminati. Robert Langdon gaat op zoek naar de dader. Maar daarvoor moet hij eerst een religieuze puzzel oplossen.

Nieuw boek
Dan Brown hield 190 miljoen euro over aan het boek en de film The Da Vinci Code. Dat inspireerde hem tot het schrijven van een vervolg: The Lost Symbol waarin Robert Langdon zeer verrassend een puzzeltocht vol religieuze symboliek moet ondernemen om een mysterie op te lossen.

Het boek ligt in september in de winkel. Boekhandellaren verwachten dat The Lost Symbol het best verkochte boek van 2009 zal worden. Tom Hanks loopt zich alweer warm.

Reageren