The Following komt naar Nederland

De veelbesproken Amerikaanse serie The Following, waarin Kevin Bacon achter seriemoordenaars aangaat, is vanaf 29 januari te zien op SBS 6.

Kevin Bacon speelt de hoofdrol in deze misdaadserie en vertolkt de rol van FBI-agent Ryan Hardy. Hij staat bij de politie bekend als de agent die jaren geleden de beruchte seriemoordenaar Joe Carroll (James Purefoy) oppakte. Wanneer Carroll ontsnapt is Hardy de eerste die gebeld wordt om de psychopaat weer achter slot en grendel te sluiten.

Kat-en-muis spel

De spanning loopt pas echt hoog op als Carrolls laatste slachtoffer, destijds gered door Hardy, wordt vermist. Al snel blijkt dat de seriemoordenaar een handjevol volgers heeft die, in de jaren dat hij in de bak zat, zijn werk voorzetten. Wat volgt is een kat-en-muis spel tussen de FBI en een groep moordlustige maniakken.

‘Engste show op tv’

Volgens hoofdrolspeler Kevin Bacon is The Following “de engste show op televisie”. Dus bedacht SBS 6 zich geen moment en kocht de serie aan. Vanaf dinsdag 29 januari barst de serie los, een week na de Amerikaanse première.

Reageren