The Ghost Whisperer

Wanneer ik op donderdagavond televisie zit te kijken en begin te zappen, stop ik om 21.30 uur toch in eens bij RTL 4. Met meer dan een miljoen kijkers ben ik volgens mij niet de enige die dit programma interessant vindt.

Zonder enige voorkennis, zoals wordt beweerd, weet medium Derek Ogilvie een publiek te confronteren met de meest persoonlijke, ontroerende en soms schokkende feiten. Volgens velen beschikt Derek over een zogenaamde paranormale gave om contact te maken met geesten.

Op een of andere onverklaarbare wijze geeft hij verrassende en soms ook gedetailleerde informatie over situaties of kenmerken van personen. Uiteindelijk weet hij op deze manier mensen in het publiek of de kijker te overtuigen van zijn bijzondere gave.

Uiteraard zijn er sceptici en zijn er mensen die het hele gebeuren onzin vinden. Zij geloven bijvoorbeeld niet in het bovennatuurlijke, zijn van mening dat er geen leven na de dood is en vinden dat er eerst fysiek bewijs moet komen voordat zij enigszins geïnteresseerd kunnen raken in een dergelijk programma of in een medium.

De echte fans en ruimdenkende mensen vinden de programma’s van Derek daarentegen vooral bijzonder en verbijsterend. Derek weet in zijn uitzendingen zijn publiek te overtuigen door middel van het geven van feitelijke informatie, waardoor zij persoonlijke berichten van overledenen aannemen en hierdoor mogelijk antwoorden krijgen op hun vragen.

Zelf vind ik het programma goede televisie en bekijk ik het anders: zou er misschien eens bewezen moeten worden waarom het paranormale niet zou bestaan?

Reageren