The Good Wife seizoen 3: Is het lust of liefde?

11 februari 2012 00:05 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Na twee seizoenen vol onderhuidse spanningen hebben Alicia en Will elkaar eindelijk gevonden in ‘The good wife’. Maar is het slechts lust, of zit er toekomst in ‘Willicia’?

Slechte timing is een term die steeds terugkeert als het over de romance tussen Alicia Florrick (Julianna Margulies) en haar aantrekkelijke baas Will Gardner (Josh Charles) gaat. Al een paar keer is gezinspeeld op de verhouding die de collega’s tijdens hun studietijd hadden, maar wat er toen precies tussen hen speelde, is nog steeds een groot raadsel.

Dat ze iets voor elkaar voelen, is duidelijk. In seizoen 1 zoenden ze voor het eerst, maar het duurde nog tot het einde van seizoen 2 totdat die kus een vervolg kreeg. Pas nadat Alicia’s man Peter (Chris Noth) zijn biezen pakte, belandden Will en Alicia eindelijk met elkaar tussen de lakens. De vonken spatten van het scherm en dat doen ze nu, in seizoen 3, nog steeds. Maar heeft die stomende affaire kans van slagen?

In de bubbel
Hoewel Alicia en Will stapelgek op elkaar zijn, zijn er veel dingen die een serieuze relatie in de weg staan. Allereerst is Will Alicia’s baas bij advocatenkantoor Lockhart & Gardner: belangenverstrengeling ligt op de loer. Daarnaast is Alicia voor de buitenwereld nog steeds de echtgenote van officier van justitie Peter, en moet de affaire met Will dus geheim blijven. Bovendien is Lockhart & Gardner kwetsbaarder dan ooit nu de firma onder toezicht staat van justitie. Niet de beste timing voor een omstreden kantoorromance. En dan zijn er nog de kinderen van Alicia, Zach en Grace, die niets van de affaire weten. 

„Op het moment dat Will in hun wereld terechtkomt, wordt de relatie gevaarlijk voor haar”, zegt Julianna Margulies. „Zodra we die deur openen, barst de hel los. De relatie tussen Will en Alicia werkt uitstekend – als ze samen in hun bubbel zitten.”

Gevaarlijke ex
Er zijn dus nog aardig wat beren op de weg. En alsof dat alles nog niet gecompliceerd genoeg is, komt er deze week nog een stoorzender bij. Niemand minder dan Lisa Edelstein, beter bekend als Cuddy uit House, komt de boel versjteren als de ex van Will. Haar personage Celeste Serrano is in alle opzichten het tegenovergestelde van Cuddy. Waar Cuddy haar emoties onderdrukte en House van zijn verslavingen probeerde af te helpen, zegt de sluwe advocate Celeste wat ze denkt en probeert ze Will juist terug op het slechte pad te lokken.

„Ze is haar partner in crime kwijt en wil hem terug”, vertelt Lisa Edelstein. „Celeste houdt wel van een gokje. Ze speelt professioneel poker en heeft op dat gebied een geschiedenis met Will. Ze neemt graag risico’s. Dat is heel leuk, helemaal in contrast met Alicia, die altijd binnen de lijntjes moet kleuren. Celeste hoeft niemand verantwoording af te leggen.”

Peter Pan-syndroom
Maar is de ontluikende verhouding al die ellende wel waard? Will en Alicia leerden elkaar jaren geleden kennen. In de tussentijd is er veel veranderd. Alicia heeft twee kinderen; Will is getrouwd met zijn werk. Nu een relatie daadwerkelijk een optie is, moeten ze bij zichzelf te rade gaan of ze dit wel echt willen. Begeerde vrijgezel Will zal eerst een peterpansyndroom moeten overwinnen. Hij lijkt niet de betrouwbaarste partner.

Veel fans bekijken de affaire dan ook met argusogen, merkt Josh Charles: „Iemand dreigde op Twitter: ‘O wee als je Alicia’s hart breekt.’” Julianna krijgt soortgelijke reacties op straat. „Veel ouderen zeggen tegen me: ‘Ik vertrouw die Will niet – je moet weer terug naar Peter!’ Alsof het wel oké is om naar de hoeren te gaan. Peter blijft de vader van haar kinderen, en als je hem met hen ziet, begrijp je waarom ze voor Peter zou kiezen. Aan de andere kant is daar die heerlijke Will, die verliefd op haar is. En zij ook op hem, denk ik. Dit is allemaal nieuw voor haar. Ze heeft zich jarenlang niet geliefd gevoeld. Nu voelt ze zich plotseling heel begeerlijk. En hun relatie is nog specialer, omdat ze hem geheim moeten houden. Het is iets tussen hen samen.”

Maar is de liefde van Will oprecht? Josh denk van wel. „Will voelt een diepe genegenheid voor Alicia, geeft echt om haar. Hij heeft altijd veel tijd aan zijn werk besteed, waardoor zijn privéleven er een beetje bij in is geschoten. Alicia herinnert hem aan een ander leven. Ze hebben een heel speciale band. Als de timing beter was geweest, zouden ze allang samen zijn.”

Lees hier meer over de eerste uitzending van het derde seizoen.

Meer over