The Green Mile

Michael Clarke Duncan (51) heeft als bijnaam 'Big Mike' en daar is niets aan gelogen. Met een lengte van 1.96 meter en bijna net zo breed, was Michael bij voorbaat al de grootste ster in de filmklassieker The Green Mile uit 1999.

De acteur imponeerde niet alleen met zijn voorkomen, ook zijn acteertalenten bleken van groot voormaat. De rol als de zwakzinnige en spirituele gevangene John Coffey zorgde voor zijn grote doorbraak.

Dromen
Micheal droomde er als jongetje al van om acteur te worden, maar door een moeilijke jeugd in de gevaarlijke buitenwijken van Chicago wilde dat niet vlotten. Uiteindelijk ging Big Mike pas op 37-jarige leeftijd zijn droom achterna en vertrok hij naar het mekka van de filmwereld, Los Angeles.

Bodyguard
Als acteur kreeg hij niet snel een voet aan Hollywood-grond, maar als bodyguard was hij erg gewild. Hij bewaakte grote sterren als Will Smit, Martin Lawrence, Jamie Foxx en Notorious BIG. Na de moord op Notorious BIG (op die fatale avond had Michael vrij) stopte hij met deze werkzaamheden. Juist toen diende zich het echte werk aan.

Doorbraak
Michael werd, naast hoofdrolspeler Bruce Willis, gecast voor de rol van Bear in de film Armageddon. Bruce was zo onder de indruk van Micheal's acteerprestaties dat hij de regisseur van The Green Mile, Frank Darabont, belde om hem aan te bevelen voor de rol van John Coffey. En zo kwamen de wildste dromen van Micheal Clarke Duncan toch uit. Voor zijn rol in The Green Mile ontving de acteur zowel een Golden Globe-nominatie als een Oscarnominatie.

Reageren