The IT Crowd

Geen bedrijf zonder computerproblemen. De IT-afdeling wordt dan ook meestal gezien als een betrouwbare rots in de branding. Zo niet bij Reynholm Industries, het fictieve bedrijf in The IT crowd, de nieuwe Britse serie op Comedy Central.

De twee standaard nerds Moss en Roy worden genegeerd en veracht door hun collega's. Hun afdeling is weggestopt in de rommelige kelder van het gebouw.

Bandje
De Ierse Roy heeft besloten werkweigering tot een kunst te verheffen en slaagt daar aardig in. Hij lost menig probleem op door een bandje af te spelen met de vragen: "Heeft u al geprobeerd om de computer uit en weer aan te zetten? Zit de stekker er wel in?" De 32-jarige Maurice Moss, volgens zijn datingsite-profiel nog 22, is op technisch gebied hyperslim, maar met vuurtjes blussen of spinnen verwijderen heeft hij de grootste moeite.

Vaardigheden
Jen Barber wordt vanavond aangesteld als nieuwe manager van de IT-afdeling, tot verontwaardiging van de heren. Maar Jen mag dan misschien niets van computers weten, haar sociale vaardigheden zijn in ieder geval beter ontwikkeld dan die van Moss en Roy.

Gouden Roos
De typische Engelse kantoorhumor laat je regelmatig van je bureaustoel vallen van het lachen. Dat blijft niet onopgemerkt: The IT crowd mocht begin mei een Gouden Roos, een prestigieuze televisieprijs, in ontvangst nemen voor beste sitcom.

Reageren