The Killing seizoen 2 is begonnen

Liefhebbers van The Killing opgelet: het is alweer tijd voor seizoen 2! Sarah Lund trekt haar kriebeltrui weer aan en jaagt op de schurk.

Koud na de ontknoping van het eerste seizoen, afgelopen vrijdag, gaat de KRO genadeloos verder met de tweede reeks van de Deense misdaadserie The Killing. Er zijn twee jaar verstreken sinds de zaak-Nanna Birk Larsen.

Nieuwe moordenaar

Rechercheur Sarah Lund (Sofie Gråbøl, foto) werkt als paspoortcontroleur in Zuid-Denemarken. Het hoofdbureau in Kopenhagen roept haar terug om de moord op advocate Anne Dragsholm uit te zoeken. Annes echtgenoot heeft bekend, maar er zijn gegronde redenen om aan te nemen dat hij het niet heeft gedaan. Het blijkt dat de moordenaar een hele legereenheid wil liquideren. 

Onafscheidelijke trui

De nieuwe minister van Justitie, Thomas Buch, krijgt intussen te maken met een doofpotaffaire waarbij Deense militairen zijn betrokken die in Afghanistan hebben gevochten. Aan Sarah, in haar onafscheidelijke trui, de taak deze nieuwe moordpuzzel op te lossen. Ze moet de klus, zonder collega Jan Meyer, in tien afleveringen klaren. Het is zaak om nu geen steken te laten vallen.

Reageren