The Lord Of The Rings: The Return Of The King

Fans zullen zeggen: er is niets beter dan het slotdeel van de Lord Of The Rings-trilogie op televisie. Televizier.nl kan zo één ding bedenken: het slotdeel van de Lord Of The Rings-trilogie op België Eén.

Twee uur en een kwartier lang aan één stuk door, zonder reclame kijken naar Frodo, Sam, en Gollum en hun reis richting Mordor. De Ring moet vernietigd worden. Pas op: spoiler!

Oscars
In dit laatste deel moeten Frodo en Sam de Ring daadwerkelijk vernietigen. Dat is nog niet zo makkelijk als het lijkt, omdat kwaadaardige wezens niet mee willen werken.

The Return Of The King werd genomineerd voor elf Oscars en won ze alle elf, onder andere voor Beste regisseur, Beste montage, Beste film en Beste script.

Gloeiende lava
In dit derde deel is te zien hoe de Hobbit Sméagol de Ene Ring in handen krijgt, en langzaam verandert en Gollum, een rondzwervend monster.

Later valt het leger van de slechte tovenaarskoning Sauron de stad Minas Tirith binnen. Met behulp van het leger van de doden slaagt Aragorn erin de stad te behouden, en Sauron overlijdt. Als Frodo, met behulp van Gollum, de Ring in de gloeiende lava gooit, valt Mordor uiteen en wordt de rest van Saurons leger ook gedood. Alles is weer goed.

Reageren