The Lost JFK Tapes is onthullende documentaire over de moordaanslag

De VPRO gedenkt de schokkende moordaanslag vanavond met een onthullende documentaire en een spraakmakende speelfilm.

In The Lost JFK tapes reconstrueert regisseur Tom Jennings de fatale gebeurtenissen. Hij maakt daarbij gebruik van verloren gewaand filmmateriaal en fragmenten van telefoonngesprekken.

Thriller

Door de chronologische opzet en de flitsende montage heeft de uitzending veel weg van een thriller, met dit verschil dat het scenario waar is gebaard en de opnamen echt zijn.

Dallas

Het begint een paar uur voor de moord in Dallas waar de Amerikaanse president en zijn vrouw Jackie in een open limousine een rijtoer zullen houden. Het eindigt met de begrafenis van John F. Kennedy, nadat zijn vermoedelijke moordenaar Lee Harvey Oswald zelf is doodgeschoten door nachtclubeigenaar Jack Ruby.

Complot

De tragedie en de nasleep hebben aanleiding gegeven tot talloze complottheorieen. De complotdenkers worden op hun wenken bediend want na de documentaire is de ruim 2 uur durende speelfilm JFK te zien. Oliver Stone is de regisseur en hij gelooft dat Kennedy het slachtoffer is geworden van een samenzwering tussen de FBI, CIA en de maffia. De film draait om het onderzoek van openbaar aanklager Jim Garrison naar de schokkende waarheid. Het verhaal is zo ontzettend spannend dat het de lange zit meer dan waard is.

 

 

Reageren