The Making Of Me

In 1993 en 1999 werd hij wereldkampioen 110 meter horden. Colin Jackson is nu 43, en gaat op zoek naar de reden van zijn succes.

Misschien was het talent. Misschien was zijn lichaam zo gebouwd dat hij er weinig voor hoefde te doen om hard te lopen. Misschien kwam het door jarenlang keihard trainen. Niemand wist het, tot vandaag.

De Brit laat zijn lichaam onderzoeken door wetenschappers, duikt in zijn etnische achtergrond en onderwerpt zich aan een psychologische test vóór en nadat hij uit een vliegtuig springt.

Trauma
Jackson leek voor de winst geboren. Toch ging het ook genoeg keren goed fout. Tijdens de Olympische Spelen van 1992 bijvoorbeeld, toen hij struikelde over een horde en ten val kwam. "Het grootste trauma in mijn leven", vindt Jackson.

Gelukkig won Colin ook veel. Vanavond komt hij niet alleen zelf aan het woord, maar ook zijn ouders, zus en voormalig trainer. En collega's natuurlijk. De uitslag van de test verklappen we niet, maar Colin wil er wel iets over zeggen: "Ik kijk nu anders tegen mezelf aan."

Reageren