The Passion is een grote hit

6 april 2012 10:45 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Meer dan 1,7 miljoen mensen keken donderdagavond naar The Passion, waarin de EO samen met RKK de kruisiging van Jezus in een popversie vertoonde.

Vorig jaar, de eerste keer dat The Passion op tv was, waren de kijkcijfers ook al prima, maar meer dan 1 miljoen werd het niet. Dit jaar ging het dak er af. Donderdagavond zagen meerĀ dan 1,7 miljoen mensen zagen hoe Danny de Munk als een zingende Jezus aan het kruis werd genageld. Prachtig in beeld gebracht, live vanuit Rotterdam voor een publiek van 20.000 mensen, en met sterren als Frans Bauer die apostel Petrus speelde en Charly Luske (foto) in de rol van Judas. Televiziers eigen columnist Peter van der Vorst was ook nog heel even te zien. The Passion 2012 was het best bekeken programma op de donderdagavond.

Voetbal
Iets meer dan 1,3 miljoen kijkers zagen donderdagavond hoe AZ het loodje legde in de Europa League: het Spaanse Valencia was met 4 - 0 veel te sterk voor de dappere strijders uit Alkmaar. Wat betreft kijkcijfers eindigde het voetbal op de derde plaats in de Top 25.

Lees ook
Danny de Munk is de verlosser in The Passion 2012
Column van Peter van der Vorst overĀ The Passion 2012
Do zingt Geef Mij Je Angst in The Passion 2011

Meer over