The Propostition

'Love and family is the key.' Deze zin staat centraal in The Proposition. Iedereen heeft wel eens te maken met problemen in de familie of ruzie met een broer of zus. Maar in deze heftige Australische western loopt de haat-liefdeverhouding tussen de gebroeders Burns uit op een kwestie van leven en dood.

Charlie en zijn jongere broer Mikey worden gevangengenomen door Captain Stanley. Ze worden samen met hun oudere en psychopathische broer Arthur verdacht van een brute misdaad.

Onmogelijk voorstel
Captain Stanley doet Charlie een bijna onmogelijk voorstel in een poging een einde te maken aan Arthurs gewelddadige daden. Charlie kan Mikey en zichzelf van de galg redden als hij Arthur opspoort en aan de sheriff uitlevert. Zou hij zijn bloedeigen broer verraden? Ook al is hij de sadistische moordenaar waar zelfs de autoriteiten doodsbang voor zijn?

Hoofdingrediënten
Wanhopige broers, verraad, moordaanslagen, conflicten met Aboriginals, corrupte ambtenaren en achtervolgingen. Dat zijn de hoofdingrediënten van The Proposition.

Brein achter het verhaal
Het verhaal is ontsproten aan het brein van de Australische schrijver/zanger/kunstenaar Nick Cave en werd gefilmd in de schitterend desolate Australische outback.

John Hillcoat
Nick schreef het verhaal in drie weken op verzoek van regisseur John Hillcoat. "Hij heeft de personages zo levendig beschreven net alsof hijzelf ook zo'n haat-liefdeverhouding met zijn twee broers en zus heeft gehad," aldus John.

Reageren