The Sing-Off afgeknepen door dramatische kijkcijfers

Door een vrije val van de kijkcijfers haalt SBS 6 The Sing-Off twee weken eerder van het scherm dan de bedoeling was. Een fikse tegenvaller voor de koren die nog in de race liggen en uitkeken naar de feestelijke finale op Koninginnedag. 

Het begon zo goed: de start van The Sing-Off, met tien acapella zingende koren, trok 1.3 miljoen kijkers. Daarna ging het snel bergafwaarts met de belangstelling voor de talentenjacht van SBS 6. Naar de tweede uitzending keken 660.000 mensen, voor de derde waren nog maar 420.00 liefhebbers te porren. En dat is te weinig voor een amusementsprogramma van een commerciële zender op zaterdagavond.

Nachtkaars

SBS 6 heeft besloten de kijkcijfers van aanstaande zaterdag niet af te wachten en besloten The Sing-Off: a) met een uur in te korten en b) twee afvalrondes te schrappen. Dit betekent dat de halve finale (met vijf groepen) en de hele finale (met vier koren) al op 9 en 16 april worden uitgezonden.

Het slot van de zangwedstrijd, gepresenteerd door Tooske Ragas (foto) en Danny de Munk, stond eigenlijk op de rol voor de avond van Koninginnedag. Wat een feestelijke afsluiting had moeten zijn, dreigt nu een beetje als een nachtkaars uit te gaan.

Prullenbak

"We vinden het zelf een prachtig programma en we hebben goede kritieken gekregen”, zegt Eric Dekker, persvoorlichter van SBS 6. "Maar hoe vervelend we het ook vinden voor de deelnemers: als de kijkcijfers zó ver terugvallen, houdt het op.”

The Sing-Off keert volgend seizoen niet terug en gaat de prullenbak van de tv-geschiedenis in als een van de vele formats die in een vroeg stadium zijn gesneuveld.  

Reageren