'The Spiral' genomineerd voor Prix Europa-award

De nieuwe Europese dramaserie ‘The Spiral’ is genomineerd voor een Prix Europa-award in de categorie ‘Beste Europese TV Drama Productie’ 2012.

De Prix Europa staat bekend als het grootste jaarlijkse Europese festival voor tv, radio en internetproducties. De prijsuitreiking van dit jaar zal op 27 oktober in Berlijn plaatsvinden. 

The Spiral

The Spiral is een internationale, Europese dramaserie die in Nederland wordt uitgezonden door de VARA, op Nederland 3. Afgelopen zondag was de eerste aflevering te zien.

Stelen uit musea

De vijfdelige serie gaat over een in Kopenhagen wonende kunstenaarsgemeenschap. De charismatische leider van het stel, Arturo, ontwikkelt een plan om zes wereldberoemde schilderijen te stelen uit musea in zes Europese landen. Wanneer iets helemaal mis gaat ontstaat er niet alleen gevaar voor hun plan, maar zijn de kunstenaars zelf hun leven zelf ook niet meer zeker.

Internationale serie

Deelnemende landen aan de serie zijn Noorwegen, Finland, Zweden, Denemarken, België en Nederland. In alle landen die aan de serie hebben meegewerkt, zullen de uitzendingen rond dezelfde data gaan lopen. 

Reageren