The Stig bekend, nieuwe Stig aangenomen

Opeens was het vorige week bekend: racer Ben Collins was al jarenlang The Stig in het tv-programma Top Gear. En prompt verscheen The Stig op een media-event in Duitsland terwijl Collins thuis in Engeland op de foto ging met zijn kinderen. In no-time heeft de BBC de racer vervangen.

Dat is niet verwonderlijk. Collins was met de BBC verwikkeld in een rechtszaak nadat hij zijn werkgever had verteld dat hij een boek wilde uitbrengen waarin hij zijn (toen nog) onbekende identiteit wilde onthullen.

Centen
De racer was gefrustreerd dat zijn bekende collega's van het programma wel alle vruchten van de merchandise van het programma plukken, en hij niet omdat hij zijn identiteit geheim moest houden.

De BBC voerde echter aan dat dat geen nieuws was, maar al lang als dusdanig in zijn contract was opgenomen.

Vervangen
Toen de zaak voor de rechter kwam, lag het nieuws op straat. Collins kon natuurlijk niet met helm op in de rechtszaal verschijnen. En zo zag iedereen eindelijk de identiteit van de wit gehelmde man. Maar naar nu blijkt, is Collins al lang vervangen.

Afgelopen weekend was The Stig bij een officieel Top Gear-evenement in Duitsland. Precies op datzelfde moment werd Collins echter in Engeland op de foto gezet terwijl hij met zijn kinderen in de tuin speelde. Enige conclusie mogelijk: de BBC heeft het mysterie verlengd, door The Stig simpelweg te vervangen. De nieuwe Stig zal vast een veel strenger contract hebben.

Reageren