The tudors: geen stoffige geschiedenisles

Niet iedereen denkt bij een kostuumdrama direct aan geweld, seks en passie. Sterker nog: het filmgenre heeft een nogal stoffig imago. RTL wil met The tudors het tegendeel bewijzen.

De zender laat met deze serie zien dat jaloezie, politieke spelletjes, ijdelheid en lust van alle tijden zijn.

Kostuumdrama
The tudors speelt zich af in de periode 1509 - 1547. Uiteraard komen ook in dit kostuumdrama prachtige kledingstukken en wonderschone locaties voorbij, maar deze zijn vooral om de sfeer en verhaallijnen te ondersteunen.

Sekssymbool
Het gaat in deze zwoele dramaserie dan ook niet om historische feiten, maar om een rauw en intens verhaal over het hofleven van de koning. Sekssymbool Jonathan Rhys Meyers kruipt in de huid van de intense en impulsieve koning Henry VIII. De Engelse vorst is bruut, egoïstisch en handelt voordat hij nadenkt.

Troonopvolger
Zo doet hij er in het eerste seizoen alles aan om een troonopvolger te verwekken en op die manier zijn naam te vereeuwigen in de geschiedenis. Wanneer zijn vrouw hem geen erfgenaam kan geven, zet hij haar zonder pardon aan de kant en zoekt een vrouw (de beruchte Anne Boleyn) die zijn kind wel kan baren...

Reageren