The Voice: 1.671.000 kijkers

20 september 2010 10:19 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Het is te merken dat de winter eraan zit te komen: miljoenen Nederlanders scharen zich weer voor de buis, en dat zorgt voor grote aantallen tv-kijkers.

Het veelbesproken nieuwe RTL-programma The Voice Of Holland heeft de beloftes waargemaakt. Maar liefst 1.671.000 mensen schakelden vrijdagavond in om de nieuwe talentenjacht te zien. Daarmee overwon het programma zelfs het Journaal, dat normaal bovenaan de kijkcijfer top 25 van de Stichting KijkOnderzoek (SKO) staat. En er waren meer successen, afgelopen weekend.

Ook Benidorm Bastards op zaterdag won flink. Keken vorige week nog ruim 1,3 miljoen mensen, op zaterdag 18 september waren dat er maar liefst 1,6 miljoen. Daarmee waren de brutale oudjes het best bekeken amusementsprogramma van de zaterdag.

Vrijdag 17 september:
RTL en TROS wisselen stuivertje

Los van het dominerende The Voice Of Holland waren er meer miljoenenprogramma's op vrijdag. TROS Vermist, een klassieker in de kijkcijferlijst, hield bijna 1,4 miljoen mensen aan de buis gekluisterd. Op afstand volgde Goede Tijden, Slechte Tijden, met bijna 1,1 miljoen kijkers.

Jan Smit zat daar net onder; zijn Gewoon Jan Smit Onderweg boeide 1,05 miljoen mensen. Het was sowieso een redelijke TROS-avond, want ook Flikken Maastricht hield weer een miljoen mensen vast.

Zaterdag 18 september:
RTL-dominantie

Op zaterdag wisselden RTL en de TROS stuivertje. Zo was Benidorm Bastards het best bekeken programma, maar Van Duin Op Z'n Best volgde de oudjes op de voet met ruim 1,54 miljoen kijkers. Imitatie-talentenjacht My Name Is zat daar nét onder met bijna 1,53 miljoen kijkers.

AVRO's Koefnoen trok bijna 1,18 miljoen kijkers en VARA's Kassa net iets minder, met 1,17 miljoen kijkers.

Zondag 19 september:
SBS in beeld, geen RTL

De zondag werd gedomineerd door de publieke omroepen. KRO's De Reünie hield maar liefst 2,17 miljoen mensen vast en Eén Tegen Honderd van de TROS deed daar niet veel voor onder met 2,1 miljoen kijkers.

Hart van Nederland, een van de weinige SBS-programma's dat hoge ogen gooide de afgelopen dagen, sloot aan met 1,5 miljoen kijkers. SBS' Red Mijn Vakantie ging mee met 1,3 miljoen kijkers, en Wegmisbruikers kwam met bjna 900.000 in de buurt van het miljoen.

Meer over