The Voice alleen voor echt talent

John de Mol benadrukt nog maar eens dat alleen echt talent mee mag doen met The Voice of Holland. De maker wil niet dat non-talent een gooi doet naar eeuwige roem in zijn programma.

De Mol kwam op het idee voor The Voice bij een Talpa-redactievergadering. "Niemand kon een recente winnaar van een van de talentenjachten opnoemen", zegt hij.

Borsato
Het zette de mediamagnaat aan het denken. "De shows hebben de afgelopen acht, negen jaar wel prachtige tv-programma's opgeleverd, maar niet één artiest in de categorie Borsato, VanVelzen of Guus Meeuwis."

Daat moet The Voice Of Holland verandering in gaan brengen. Artiesten als Nick & Simon, VanVelzen, Jeroen van der Boom en Angela Groothuizen nemen de kandidaten onder hun hoede.

Beugel
De Mol benadrukt nog maar eens hoe serieus het programma is. "Het is only for the best. Er is geen ruimte voor 14-jarige puisterige jongetjes met een beugel die denken dat ze Michael Jackson zijn", zegt hij.

Het serieuze is terug te zien in het format. Alle muziek is live, vanaf de eerste auditie zullen de kandidaten optreden met een vierkoppige liveband achter zich. Daarnaast zijn de audities blind: de jury hoort alleen de stemmen van de deelnemers, maar ziet ze niet.

Reageren